Επιμένει στις 4 τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς

Επιμένει στις 4 τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς

Στις αρχές Αυγούστου θα γίνει η δημοπρασία σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας - Ικανοποίηση από την πορεία των αιτήσεων

Επιμένει στις 4 τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς
, επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διαλύσει το «τρίγωνο της διαπλοκής». «Δεν ήταν ατύχημα. Ήταν ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα. Φθάσαμε στο σημείο ο διευθυντής ομίλου που μετέχει στο MEGA να ζητά από τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο ομίλων που μετέχουν να βάλουν χρήματα γιατί απέκτησαν ισχύ και χρήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι δημόσια παραδοχή. Σοκαριστική νομίζω» προσέθεσε ο Νίκος Παππάς.  

«Είναι προφανές ότι η αγορά δεν ήταν βιώσιμη και εκεί οι τράπεζες αλλοίωναν τους κανόνες δανειοδότησης και ανταγωνισμού κατόπιν και πολιτικών πιέσεων» υποστήριξε και αναφέρθηκε στην εξεταστική που βρίσκεται σε εξέλιξη επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε κανείς να είναι καχύποπτος με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας δεδομένου ότι ο διοικητής της είναι πρώην υπουργός. 

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στο ποιοι μπορεί να συμμετέχουν εξήγησε ότι αποκλείονται μόνο όσοι έχουν αμετάκτλητη καταδίκη. Χαρακτήρισε το ενδιαφέρον για τις άδειες αξιοσημείωτο και έκανε την πρόβλεψη πως η δημοπρασία θα γίνει στις αρχές Αυγούστου. Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των αδειών επέμεινε στις τέσσερις. «Το γιατί τέσσερις είναι μια ξεπερασμένη συζήτητηση με χρεοκοπημένα κανάλια, με τους ιδιοκτήτες να μη βάζουν χρήματα για να τα κρατήσουν» είπε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας τέλος για την επιμονή του ανεξάρτητου βουλευτή να αποκλειστούν οι νυν κάτοχοι τηλεοπτικών σταθμών ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσωπικά με κανέναν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης