Θεοδωράκης: Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησής τους

Θεοδωράκης: Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησής τους

Έκανε λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης που εκθέτουν την χώρα και ενισχύουν το αντιεπενδυτικό κλίμα

Θεοδωράκης: Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησής τους
Για παλινωδίες της κυβέρνησης που εκθέτουν την χώρα και ενισχύουν το αντιεπενδυτικό κλίμα έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή με αφορμή την εμπλοκή στο θέμα της παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco.

«Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Τσίπρας με τυμπανοκρουσίες μας παρουσίασε το όραμά του για την ανάπτυξη και σήμερα πριν τελειώσει ο μήνας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησής τους, απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν η «λαθροχειρία» έγινε από τον υπουργό Ναυτιλίας ή από την γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

 Νομίζω ότι ο κ. Δρίτσας πίσω από το θλιμμένο του ύφος, πρέπει να χαίρεται. Θα μπορεί να λέει στους ψηφοφόρους του στον Πειραιά ότι "εγώ προσπάθησα μέχρι τέλους κι αν δεν υπήρχαν εκείνοι οι Κινεζοτσολιάδες της αντιπολίτευσης θα τους είχα εξαπατήσει τους Κινέζους"», εκτίμησε, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας ακολούθησε το παράδειγμα του κ. Τσίπρα και τα όσα δίδαξε πριν από έναν χρόνο, όταν μετέτρεψε το «όχι» σε «ναι». 

Κλείσιμο
«Ανατολίτικες κουτοπονηριές σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται μόνο σοβαρότητα», πρόσθεσε.
 
Σχολιάζοντας την άτακτη υποχώρηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην υπόθεση Cosco, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ένα κυρίαρχο κράτος πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να κερδίζουν περισσότερα οι πολίτες του και όταν συμφωνεί πρέπει να τηρεί τα συμφωνηθέντα αλλιώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι ένα κράτος-παρωδία και με ένα κράτος-παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις».
 
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε και στο θέμα λειτουργίας του Κοινοβουλίου καθώς από τους 66 νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο μέσος χρόνος από τη στιγμή που μπαίνει στην ολομέλεια ένα νομοσχέδιο μέχρι να ψηφισθεί είναι 14 ώρες λέγοντας: «Συνεχίζει να είναι το Κοινοβούλιο ένα γραφείο έγκρισης κυβερνητικών αποφάσεων στα πρότυπα και των παλιότερων κυβερνήσεων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης