Διακομματική θυμηδία για τις... δεσμεύσεις Τσίπρα για τα εργασιακά

Διακομματική θυμηδία για τις... δεσμεύσεις Τσίπρα για τα εργασιακά

ΝΔ: Όλοι γνωρίζουν ότι έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια α΄ κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ - ΠΑΣΟΚ: Έρχεται καταστροφή για τους εργαζομένους - Ποτάμι: Μηδενική αξία έχουν οι υποσχέσεις του Τσίπρα - ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να περιμένουν νέα επίθεση

Διακομματική θυμηδία για τις... δεσμεύσεις Τσίπρα για τα εργασιακά
Θυμηδία και έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις».

Ο πρωθυπουργός δηλαδή υπόσχεται ότι θα κάνει με τα εργασιακά, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τον επόμενο μεγάλο κάβο για την κυβέρνηση στον έλεγχο για τη δόση του Σεπτεμβρίου όπως παραδέχθηκε πρόσφατα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως μετά το καλοκαίρι οι δανειστές θα ασκήσουν πιέσεις για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στα εργασιακά, ό,τι έκανε με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις και με την τελευταία τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δίχως ίχνος αυτοκριτικής ο κ. Τσίπρας, στην ίδια συνέντευξη επιμένει ότι το “το πλαίσιο της Θεσσαλονίκης παραμένει”, επικαλείται τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ως νομιμοποίηση της μνημονιακής του στροφής και αναμασά τα περί “δίκαιης ανάπτυξης” ως επόμενο στόχο της κυβέρνησής του. 

Κλείσιμο
ΝΔ: Τι έχετε συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία;

Να πει στους πολίτες, αν τολμά, τί έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά «προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία», καλεί τον κ.Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι τα ψέματα και η ανικανότητα του κ.Τσίπρα δεν έχουν όρια». 

«Ο πρωθυπουργός δηλώνει σήμερα στη συνέντευξή του: “Θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει: «Όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ. Επομένως όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αλήθεια ο κ. Τσίπρας τολμάει να πει τι έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία; Τα ψέματα και η ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν έχουν όρια». 

ΠΑΣΟΚ: Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις

Την πρόβλεψη ότι έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζομένους κάνει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα υπερασπισθεί την εργασία στη β' αξιολόγηση, όπως έκανε και για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει επίθεση στον κ.Τσίπρα και σχολιάζοντας δηκτικά σημειώνει ότι με αυτή την κυβέρνηση είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας, «το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης».

Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον πρωθυπουργό για όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και η σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Προχθές ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε για την πρώτη  αξιολόγηση, την ώρα που την ανικανότητα τους την πληρώνουν οι πολίτες με 5,5 δις μέτρα.

Χθες μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη. Την ώρα που στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 έκλεισαν 2910 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες άνοιξαν.

Με ορατές τις επιπτώσεις για την ανεργία.

Σήμερα διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία (στη Β' αξιολόγηση) όπως έπραξε για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς.

Συμπέρασμα: Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους.

Γιατί η δήθεν υπεράσπιση των συντάξεων ήταν μέτρα 2,2 δις στο ασφαλιστικό και τα σπίτια παραδίδονται στα ξένα funds.

Με αυτούς είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης. Όπου η έννοια της κάθε λέξης θα είναι αντίστροφη.

Υγ: Ας σεβαστούν τουλάχιστον το μνημείο των Βενιζέλων. Είναι ασέβεια η παράδοση του στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο. Τώρα να μεταβιβαστεί στην Αυτοδιοίκηση»

ΚΚΕ: Έρχεται νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα

Να ετοιμαστούν για νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαίωματά τους καλεί τους εργαζομένους το ΚΚΕ μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών και την δέσμεύσή του ότι θα υπερασπιστεί τα εργασιακά όπως έκανε με τις συντάξεις και την α΄ κατοικία.

«Όταν ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσει την εργασία, όπως προστάτευσε τις συντάξεις -τις οποίες τσάκισε- και την πρώτη κατοικία -την οποία παρέδωσε εξ ολοκλήρου στα funds- τότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, που αποτελεί άλλωστε επιταγή του κεφαλαίου και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

«Όσο δε για τους δήθεν "συμμάχους", το Ευρωκοινοβούλιο και το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσίπρας και οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντεργατικές ανατροπές, τότε ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας "βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα"» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ποτάμι: Μηδενική αξία έχουν οι υποσχέσεις του Τσίπρα

«Οι νέες κόκκινες γραμμές θα έχουν την ίδια τύχη που είχαν και οι προηγούμενες» σχολιάζει από την πλευρά του το Ποτάμι τονίζοντας ότι «όλοι πια ξέρουν πόση αξία έχουν οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Μηδενική». 

«Το ομολογούν πια ακόμη και αυτοί που τον ψήφισαν. Μια πολιτική ταυτισμένη με το ψέμα που μοιράζει χάντρες στο λαό και οφίτσια στους κομματικούς υπαλλήλους» καταλήγει στο σχόλιό του το Ποτάμι.

Ένωση Κεντρώων: Ο πρωθυπουργός έχει τερματίσει κάθε κοντέρ ψεύδους

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε η Ενωση Κεντρώων τη συνέντευξη Τσίπρα και ειδικά τις... δεσμεύσεις του για τα εργασιακά αναφέροντας στην ανακοίνωσή της: Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το δικό του success story και απέδειξε ότι αυτά που λέει είναι προϊόντα της "μεταμόσχευσης εγκεφάλου" που υπέστη, με μόσχευμα προερχόμενο από σκληρό νεοφιλελεύθερο και λάτρη του πελατειακού κράτους. Ο πρωθυπουργός έχει πλέον τερματίσει κάθε κοντέρ ψεύδους. Οι πολίτες όμως θα πληρώσουν τον λογαριασμό του "αριστερού επαναστάτη" που θα μας απάλλασσε από το παλιό

Μαξίμου: Περιμένουμε τις θέσει της ΝΔ για τα εργασιακά

Από την πλευρά του κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν δίνουν καμία ουσιαστική απάντηση στα όσα καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρκούμενο απλά στο να επιτεθεί ξανά στη ΝΔ.

Οι κύκλοι του Μαξίμου σχολίαζαν μετά τις ανακοινώσεις από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι «είναι πολύ θετικό που η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε, έστω και δια δελτίων τύπου, στην πολιτική, μετά τον προχθεσινό της διασκορπισμό. Περιμένουμε τις θέσεις της για τα εργασιακά, για τα οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη. Ελπίζουμε να έχει θέσεις και, κυρίως, να επιθυμεί να τις πει δημόσια. Διότι πριν από μερικές ημέρες, που της απευθύναμε σχετικό ερώτημα, προτίμησε να πετάξει θεαματικά την μπάλα στην εξέδρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης