«Κωλοτούμπα» Κουρουμπλή: Με απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ

«Κωλοτούμπα» Κουρουμπλή: Με απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ

Το τέλος ακόμη μιας... αυταπάτης που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Κωλοτούμπα» Κουρουμπλή: Με απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ
Για τις ριζικές ανατροπές σε αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα για τον εκλογικό νόμο, τη φημολογία για πρόωρες εκλογές, τον περιβόητο «κόφτη» και την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα μίλησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ»,
δήλωσε σήμερα στον Σκάι ο Υπουργός Εσωτερικών. 

Επιβεβαίωσε όλες τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο όπως η ψήφος στα 17, η μείωση του μπόνους στις 30 έδρες και το σπάσιμο της Β' Αθηνών σε περιφέρειες μέχρι 10 βουλευτές.

Κλείσιμο
Ανέφερε μάλιστα ότι φιλοδοξεί να πειστούν και τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να ψηφίσουν τι αλλαγές και να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν όπως είπε το 2019.

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε μακρυά από εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάρτιο του 2019!», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Η πολιτική αστάθεια τη δεδομένη στιγμή θα ήταν ''ατύχημα'' για τη  χώρα. Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Αν δεν το πετύχουμε αυτό, θα κριθούμε αναλόγως. Έχουμε ρητή εντολή από τον ελληνικό λαό. Θα εξαντλήσουμε την τετραετία και θα κριθούμε αναλόγως. Αν δεν τα έχουμε καταφέρει μέχρι τότε, θα πάμε κι εμείς στα αζήτητα».

Την ίδια ώρα δηλώνει θετικός στη μείωση των βουλευτών και στο πλαφόν στις θητείες, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος. 

Στη προσπάθειά του να «υποβαθμίσει» τον κόφτη - λαιμητόμο ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει γίνει πολύ ντόρος για τον περιβόητο «κόφτη», σημειώνοντας: «Η χώρα αν δεν πετύχει ανάπτυξη εκ των πραγμάτων θα έχει ελλείμματα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρει δάνεια. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν».  

 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης