Κυριάκος: Eκλογές για να μπει τέλος στο διασυρμό της χώρας

Δεν ξέρετε τη γλώσσα της αλήθειας κ. Τσίπρα - Έχετε ταυτιστεί με την πολιτική εξαπάτηση - Ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας το πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ -Επέμεινε ότι η δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους υπάρχει από το 2012 και  την εξαγοράζετε με μέτρα 8 δισ. ευρώ.

Κυριάκος: Eκλογές για να μπει τέλος στο διασυρμό της χώρας
«Είναι οξύμωρο ο κατ' εξοχήν ψεύτης να λέει ότι πρέπει να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
ξεκινώντας με ιδιαίτερα επικριτικούς τόνους για τον πρωθυπουργό την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί του ασφαλιστικού.

«Δεν την μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας, κύριε
Τσίπρα
Κλείσιμο
», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό», τόνισε. Ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του πρόσθεσε: «Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησης σας». Θύμισε τις υπαναχωρήσεις υπουργών όπως του Ευκλείδη Τσακαλώτου
για την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου, αλλά και του
Γιώργου Κατρούγκαλου που ως δικηγόρος μάχονταν εναντίον όλων εκείνων που σήμερα νομοθετεί. Τους καταλόγισε «πολιτικό αμοραλισμό του αισχίστου είδους» επειδή, όπως είπε «κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την καρέκλα τους».

Παραφράζοντας την φράση «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές» του Αμερικανού συγγραφέα Μάρκ Τουέην, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «εάν σας είχε γνωρίσει, θα έλεγε υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο Τσίπρας». Μάλιστα, σε συνέχεια προηγούμενης αναφοράς ότι ο κ. Τσίπρας θα γίνει σύντομα ο νεότερος τέως πρωθυπουργός, πρόσθεσε: «Θα είστε επιπλέον και ο πιο απαξιωμένος». Όπως είπε σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας τη μείωση του αφορολόγητου, «δεν είστε αριστερός, είστε ένας οπορτουνιστής που κα΄νει τα πάντα για να μείνει στυην καρέκλα».    
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι τα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δις. ευρώ που μας ζητούν οι εταίροι και δανειστές αποτελεί «ρήτρα αναξιοπιστίας, της προσωπικής σας αναξιοπιστίας, κύριε Τσίπρα». Υποστήριξε επίσης ότι οι επερχόμενες περικοπές συντάξεων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Τα μέτρα τα οποία ψηφίζονται σήμερα είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της δικής σας αναξιοπιστίας χωρίς να δίνεται λύση της βιωσιμότητας του συστήματος», είπε προβλέποντας ότι «σύντομα θα χρειαστούν και νέα μέτρα».

Νέα επίθεση στη δευτερολογία


 «Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξακολουθεί να λέει ψέματα για τις περικοπές των συντάξεων, με τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης, αλλά και την προστασία των δανειοληπτών. Επικαλέστηκε προς τούτο την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας απέστειλε προς τα μέλη του Eurogroup και κάνει ρητή αναφορά στα συγκεκριμένα ζητήματα .
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι η δέσμευση για την ελάφρυνση υπάρχει από τον Νοέμβριο του 2012. «Αυτή την υπόσχεση που υπήρχε την εξαγοράζετε με μέτρα 8 δισ. ευρώ. Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες», τόνισε. Απέφυγε, πάντως, να απαντήσει στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν για το χρέος.
 
Το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει σχέση με αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, καθώς όπως είπε, «με μαθηματική βεβαιότητα στην αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής» και θα αποτελέσει «ταφόπλακα της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας». Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι  αντιθέτως «χρειάζεται μείωση της φορολογίας». Και χωρίς να διστάσει να αναγνωρίσει ευθύνες για την κατάσταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι «δεν ήμασταν όσο τολμηροί χρειαζόταν» και ενδεχομένως υποκύψαμε στην πίεση του πολιτικού κόστους». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι το κόμμα του έχει πρόταση που οδηγεί σε άλλο δρόμο από τον σημερινό. «Υπάρχει ελπίδα που στηρίζεται στη δύναμη της ελπίδας».

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι «δεν αργεί η ώρα των εκλογών» που είναι η «μόνη δημοκρατική διέξοδος» για να «τελειώνουμε με την πιο ανίκανη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» και «για να αποκτήσει η κυβέρνηση αξιόπιστη κυβέρνηση με δικό της σχέδιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης