Φεύγει τελικά από την κυβέρνηση ο Μουζάλας λόγω... ασθενείας

Φεύγει τελικά από την κυβέρνηση ο Μουζάλας λόγω... ασθενείας

Το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη ακούγεται ως πιθανού αντικαταστάτη

Φεύγει τελικά από την κυβέρνηση ο Μουζάλας λόγω... ασθενείας
Η αιφνίδια ασθένεια του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα
επαναφέρει το θέμα της παραμονής του στο υπουργείο. 

Ο κ. Μουζάλας αισθάνθηκε αδιαθεσία την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο, και οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Κλείσιμο
Τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν και την περασμένη Κυριακή εισήχθη στη μονάδα εμφραγμάτων του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ. Ακολούθως υπεβλήθη σε επέμβαση ρουτίνας και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ καλά στην υγεία του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Ενώ η υγεία του εξελίσσεται καλά, το πολιτικό θέμα της παραμονής του στο υπουργείο που άνοιξε όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζήτησε την απομάκρυνσή του γιατί αποκάλεσε “Μακεδονία” την ΠΓΔΜ παραμένει ακόμη ανοικτό.

Το εάν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντά του και στις αυξημένες υποχρεώσεις που θα έχει το επόμενο διάστημα, με δεδομένη την πρόθεση του πρωθυπουργού να αναβαθμίσει το υπουργείο, είναι ένα ερώτημα. Άλλωστε ο Πάνος Καμμένος φυσικά δεν υλοποίησε την απειλή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση, ωστόσο με δηλώσεις της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ όπως και στελέχη του κόμματος επέμειναν ότι το θέμα είναι ανοικτό, παραπέμποντας την διευθέτησή του με ενδεχόμενη απομάκρυνση του κ. Μουζάλα σε δεύτερο χρόνο ή στον ανασχηματισμό.

Στο πλαίσιο της σχετικής φημολογίας είχε κυκλοφορήσει, τις ημέρες της κυβερνητικής κρίσης ότι μία σκέψη ήταν να αναλάβει θέση συμβούλου του πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό και να οριστεί άλλος στο υπουργείο. Ο κ. Μουζάλας είχε αναλάβει αρχικά ως υπηρεσιακός στην κυβέρνηση Θάνου. Στην συνέχεια λόγω των εντάσεων είχε προσφερθεί να διευκολύνει τον πρωθυπουργό με την παραίτησή του, κάτι που ο κ. Τσίπρας δεν είχε δεχθεί. 

Το ζητούμενο είναι να ικανοποιηθούν οι ΑΝΕΛ, για να περισωθεί ότι έχει απομείνει από το κύρος του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, χωρίς να επαναληφθούν οι έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στην απομάκρυνσή του είχε αντιδράσει πλειάδα στελεχών που θεωρούν ότι αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση των αρχών του κόμματος στο προσφυγικό.

Ο  κ. Μουζάλας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων, συνδυάζοντας την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ με τον σεβασμό των ανθρωπιστικών αρχών και των δικαιωμάτων των προσφύγων. Χρειάζεται δε αυτό περισσότερο σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις από πολλές πλευρές -ακόμη και από την Ύπατη Αρμοστεία και την Διεθνή Αμνηστεία- ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Πάντως ήδη ακούγεται το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη ως πιθανού αντικαταστάτη του κ. Μουζάλα. Ο κ.  Βουδούρης άλλωστε προοριζόταν για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της νέας Γενικής Γραμματείας διαχείρισης προσφυγικού που θα συσταθεί.

Ο κ. Βουδούρης έχει στο βιογραφικό του σημαντική ανθρωπιστική δράση και αποστολές σε πολλά μέρη του κόσμου όπως άλλωστε και ο κ. Μουζάλας. Ο  κ. Βουδούρης ήταν πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο κ. Μουζάλας ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη των Γιατρών του Κόσμου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης