Ομολογία σοκ: Μου λείπουν επιχειρήματα

Ομολογία σοκ: Μου λείπουν επιχειρήματα

Φιλέλληνας ο Γκλεν Κιμ, σύμφωνα με τον υπουργό - Εργαζόταν δωρεάν έως το καλοκαίρι


Ομολογία σοκ: Μου λείπουν επιχειρήματα
Σε ομολογία που προκαλεί οδυνηρά συμπεράσματα προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
στην
Βουλή λέγοντας ότι στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις ο ίδιος αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μειονεκτικότερη θέση  έναντι των ομολόγων του σε επίπεδο… επιχειρημάτων!

Κλείσιμο
Παρά την υπογραφή τριών μνημονίων εντός έξι ετών, την συμμετοχή της χώρας σε εκατοντάδες ώρες διαπραγματεύσεων αλλά και τα ορατά αποτελέσματα που έχουν στην κοινωνία πολλά από τα μνημονιακά μέτρα, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών ομολόγησε στην πράξη ένδεια επιχειρημάτων.  

Η αναφορά του υπουργού έγινε  στην προσπάθεια να δικαιολογήσει την συνεργασία με τον Κορεάτη σύμβουλο Γκλέν Κίμ.

«Εχουμε κάνει μια πολύ καλή επιλογή
» είπε αναφερόμενος σε σύμβαση που υπέγραψε το υπουργείο τον περασμένο Ιανουάριο με το γραφείο του Κορεάτη συμβούλου για να προσθέσει: «Θα σας πω με ειλικρίνεια ότι πολλές φορές στις διαπραγματεύσεις αισθάνομαι σαν το αγαπημένο μου μυθιστόρημα του Γ. Μόσλι. Ότι έχω απέναντι μου ανθρώπους με περισσότερα όπλα. Για παράδειγμα μόνο με το ΔΝΤ, το πρόβλημά μας είναι ότι πολλές φορές αισθάνομαι ότι η απέναντι πλευρά έχει περισσότερα «όπλα» και περισσότερους ανθρώπους».

Πάντως, επι της ουσίας του ερωτήματος που του κατέθεσε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης και συγκεκριμένα για το ύψος της αμοιβής του κ. Γλέν Κιμ, ο κ. Τσακαλώτος απέφυγε να απαντήσει αν και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ενισχύει την διαφάνεια.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στο Δημόσιο και στους δημόσιους υπαλλήλους. Παρόλα αυτά υπάρχουν θέματα οικονομικά, νομικά και χρηματοοικονομικά που χρειάζονται πιο εξειδικευμένες γνώσεις και απαιτούνται σύμβουλοι με εμπειρία», είπε αρχικά για να επιβεβαιώσει ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι και τροποποιήθηκε πρόσφατα διευκόλυνε την κυβέρνηση για να προχωρήσει με απευθείας ανάθεση  στο γραφείο του Κορεάτη συμβούλου το έργο της παροχής συμβουλών. 

Απέφυγε όμως να απαντήσει για το ύψος των απολαβών του κ. Γκλεν Κιμ, να καταθέσει στην Βουλή την σχετική σύμβαση αλλά και να εξηγήσει κάτω από ποιο καθεστώς  ο ίδιος παρείχε τις υπηρεσίες του κατά την θητεία του κ. Γιάνη Βαρουφάκη.  «Μετά από οκτώ αναβολές της διαδικασίας απάντησης έρχεται ο κ. Τσακαλώτος για να μην μου απαντήσει. Δεν σας εγκάλεσα για αδιαφανή σύμβαση. Ούτε για το αν εμπιστεύεστε τους δημόσιους υπαλλήλους. Σας ζήτησα ποσά και αριθμούς. Δεν απαντήσατε» σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης για να προσθέσει «Καταθέστε την σύμβαση να δούμε το ποσό. Επίσης, μέχρι τον Ιανουάριο πως δούλευε ο κ. Γκλεν; Αμισθί; Είναι τόσο φιλέλληνας;» Στην τελευταία παρατήρηση μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος είπε πως «Δεν είναι σπάνια πρακτική να δουλεύουν "προ-μπόνο" και μετά να παίρνουν σύμβαση. Δεν είναι σπάνιο πράγμα κάποιος να αγαπά μια χώρα και να θέλει να την βοηθήσει».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης