«Επιβεβαιώνουν» τους φόβους Τσακαλώτου οι δανειστές: Δεν επιστρέφουμε στην Αθήνα, αν δεν λάβουμε αποδεκτές προτάσεις

«Επιβεβαιώνουν» τους φόβους Τσακαλώτου οι δανειστές: Δεν επιστρέφουμε στην Αθήνα, αν δεν λάβουμε αποδεκτές προτάσεις

«Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διαρκέσουν μήνες» λένε κοινοτικοί αξιωματούχοι στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ - Αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να παρουσιάσει κοστολογημένες προτάσεις για το ασφαλιστικό

«Επιβεβαιώνουν» τους φόβους Τσακαλώτου οι δανειστές: Δεν επιστρέφουμε στην Αθήνα, αν δεν λάβουμε αποδεκτές προτάσεις
«Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα, αν δεν λάβουν συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις» διαμηνύουν κοινοτικοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Οι αξιωματούχοι, που δεν κατονομάζονται, υποστηρίζουν ότι «οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές μπορούν να διαρκέσουν έως και μήνες, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργαστεί πλήρως».

«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχέση με τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα όσα προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου για το
ασφαλιστικό
Κλείσιμο
, δεν ικανοποιούν την πλευρά των δανειστών

Επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους του υπουργού Οικονομικών,
Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είπε ότι «αν η αξιολόγηση πάει για Μάιο-Ιούνιο... καήκαμε», οι ίδιοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα έχει αρκετά χρήματα έως τον Ιούνιο και, ως εκ τούτου, υπάρχει στη διάθεση των δύο πλευρών αρκετός χρόνος, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Άλλη κοινοτική πηγή, την οποία επίσης επικαλείται το ΜΝΙ, υποστηρίζει ότι υπάρχει διευρυμένο κενό μεταξύ αυτών που απαιτούν οι Θεσμοί και αυτών που προτείνει η ελληνική πλευρά, με μία ακόμη δυσκολία να έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει υπολογιστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια το ύψος, στο οποίο θα φθάσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι, παρά την «καλή θέληση που εξέφρασαν οι δανειστές της Ελλάδας», για να συζητήσουν ισοδύναμα μέτρα, ως αντιστάθμισμα για τα αντιδημοφιλή, όπως οι περαιτέρω περικοπές στις κύριες συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, «η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν μπορεί να παραδώσει τέτοια μέτρα».

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης