Πλήρωσε ο Παπασταύρου το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ για το λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ

Πλήρωσε ο Παπασταύρου το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ για το λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ

Ωστόσο, σκοπεύει να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και να ζητήσει την ακύρωσή του

Πλήρωσε ο Παπασταύρου το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ για το λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ
Στην εξόφληση του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ που του είχε καταλογιστεί ως πρόστιμο από το ΚΕΦΟΜΕΠ για τα ποσά που εντοπίστηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ
, προχώρησε σήμερα ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού
Αντώνη Σαμαρά.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, κατέβαλε το ποσό που του καταλογίστηκε, πλην όμως σκοπεύει να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και να ζητήσει την ακύρωσή του.

Το εν λόγω ποσό επιβλήθηκε στον κ. Παπασταύρου για λογαριασμό με 5,4 εκατ. δολάρια που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC. Πάντως, μετά την εξόφληση του ποσού, δεν μπορεί πλέον να ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Παπασταύρου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπασταύρου αναφέρει: «Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο "στοιχείο", αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό. Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ».

Ο κ. Παπασταύρου σε δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του, με στόχο -όπως έχει πει- να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Υποστηρίζει ότι ο επίμαχος λογαριασμός δεν ήταν δικός του και ότι ο ίδιος είχε ρόλο πληρεξούσιο σε trust που είχε συστήσει ο παιδικός του φίλος, επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνή. Τον ισχυρισμό μάλιστα αυτό έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μυωνή, εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών.

Μάλιστα, ο κ. Παπασταύρου είχε κληθεί και είχε καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων το περασμένο καλοκαίρι (φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης