Γερμανούς συμβούλους για τις αποκρατικοποίησεις είχε προσλάβει η κυβέρνηση - Διαψεύδει το Μαξίμου

Γερμανούς συμβούλους για τις αποκρατικοποίησεις είχε προσλάβει η κυβέρνηση - Διαψεύδει το Μαξίμου

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είχε αποκαλύψει από τον Mάιο τη συγκεκριμένη συνεργασία - Οι προτάσεις τους είχαν γίνει αποδεκτές από τον Βαρουφάκη, ο Τσίπρας όμως τις απέρριψε και προχώρησε στο δημοψήφισμα - Δεν είχαμε ποτέ έμμισθη συνεργασία, λέει η κυβερνητική εκπρόσωπος

Γερμανούς συμβούλους για τις αποκρατικοποίησεις είχε προσλάβει η κυβέρνηση - Διαψεύδει το Μαξίμου
Γερμανούς συμβούλους για τις αποκρατικοποίησεις είχαν προσλάβει στο Μαξίμου την περασμένη άνοιξη, όπως δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», αλλά και πολλές γερμανικές ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης είχαν απευθυνθεί στην εταιρία GoetzPartners που τους παρείχε τεχνογνωσία για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Κλείσιμο
Το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" στην έκδοση της 29ης Μαΐου του 2015 είχε γράψει για τη συνεργασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την γερμανική εταιρία GoetzPartners και το πρόγραμμα "Αναγέννηση", καθώς και τα πρόσωπα που ανέλαβαν να φέρουν σε επαφή τους Γερμανούς συμβούλους με την ελληνική πλευρά

                            Το δημοσίευμα του "ΘΕΜΑτος" της 29ης Μαΐου 2015 

                                  



Oι Γερμανοί μάλιστα έκαναν την πρόταση να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως όχημα για την προσέλκυση επενδύσεων και η πρότασή τους είχε γίνει αποδεκτή καταρχήν από τον τότε υπουργό Οικονομικών. Δεν έφτασε ποτέ όμως στο υπουργικό συμβούλιο, είτε γιατί ο κύριος Τσίπρας φοβήθηκε τότε την αντίδραση της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του, είτε γιατί δεν θέλησε να εμφανιστεί πως αποδέχεται μια πρόταση της γερμανικής πλευράς ουσιαστικά, με την οποία τότε, βρισκόταν σε πόλεμο. Αντ' αυτού ο Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε τότε το δημοψήφισμα. 

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, που έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Διαμαρτύρονταν διότι ήμασταν Γερμανοτσολιάδες...μετά ο Τσίπρας προσέλαβε Γερμανούς συμβούλους».





Μαξίμου: Μας ζήτησαν συνεργασία, αλλά κρίθηκαν ανεπαρκείς
Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου πως η ελληνική κυβέρνηση είχε ποτέ έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρία συμβούλων Goetzpartners, καθώς όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη «οι προτάσεις και οι αξιοπιστία τους κρίθηκαν ανεπαρκείς». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners. 
Η εν λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ . 
Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης