Κυβέρνηση: Δεν αλλάζουμε τη φορολογία των αγροτών, απλά... εφαρμόζουμε το μνημόνιο

Κυβέρνηση: Δεν αλλάζουμε τη φορολογία των αγροτών, απλά... εφαρμόζουμε το μνημόνιο

«Εφαρμόζουμε τις διατάξεις που ψήφισαν 221 βουλευτές και βάζουν τον συντελεστή από 13% στο 20% και στο 26%», δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής - Κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν για διάλογο με την κυβέρνηση.


Κυβέρνηση: Δεν αλλάζουμε τη φορολογία των αγροτών, απλά... εφαρμόζουμε το μνημόνιο
Μόνο ως αποτυχημένη προσπάθεια κοροϊδίας του αγροτικού πληθυσμού ερμηνεύεται η προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη να πείσει ότι δεν αυξάνονται οι επιβαρύνσεις.

Με παρέμβασή του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και μετά από την απαίτηση βουλευτών να ενημερώσει τους αγρότες για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είπε
«το αγροτικό ζήτημα είναι σημαντικό και πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι εμείς δεν φορολογούμε με τεκμαρτό τρόπο αλλά με λογιστικό. Δηλαδή έσοδα μείον έξοδα.
Θα υπάρχουν όλα τα έξοδα σχετιζόμενα με την καλλιέργεια και οι εισφορές»
Κλείσιμο
για να προσθέσει όμως «Στα ζητήματα φορολογίας δεν αλλάζουμε τίποτα. Εφαρμόζουμε τις διατάξεις που ψήφισαν 221 βουλευτές και βάζουν τον συντελεστή από 13% στο 20% και στο 26%»


Έσπευσε βέβαια να καθησυχάσει πως η αύξηση των συντελεστών δεν θα γίνει με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Για τον λόγο αυτό μάλιστα κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν για διάλογο με την κυβέρνηση.

Ο ίδιος δε είπε ότι ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ενημερώσει την Βουλή για το νέο ασφαλιστικό.

Αναφορικά δε με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, επανέλαβε το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις επισημαίνοντας με νόημα «εσείς κριθήκατε στις εκλογές και θα ξανακριθείτε αν χρειαστεί. Το ίδιο επιχείρημα που δεν έπεισε τότε πως θα πείσει τώρα;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης