ΝΔ: Αυτός ο γύρος θα είναι ο τελικός

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 10ης Ιανουαρίου οι δύο υποψήφιοι ενισχύουν τις θέσεις τους και στοχεύουν στις αδυναμίες του αντιπάλου τους - Μπορώ να κερδίσω τον Τσίπρα, υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ποντάρει στο «χαρτί» της ανανέωσης - Δεν ήμουν εγώ στις κυβερνήσεις Σαμαρά, απαντά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

ΝΔ: Αυτός ο γύρος θα είναι ο τελικός
Χωρίς ντιμπέιτ με την κλασική έννοια του όρου, αλλά με καθημερινές μονομαχίες των δύο υποψηφίων θα κυλήσουν οι τελευταίες ημέρες στη μάχη διαδοχής της ΝΔ
. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, με αποτέλεσμα οι δύο πλέον διεκδικητές να αισθάνονται το βάρος της κάθε τους κίνησης.

Ο
Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Κλείσιμο
έχει ήδη εντοπίσει και στοχεύσει στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου του. Στο γεγονός ότι ήταν σε μνημονιακό υπουργείο στις κυβερνήσεις Σαμαρά και στο... επίθετό του. Δε θεωρώ τον εαυτό μου ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, για να αποφύγει τον κίνδυνο όσοι τον ψήφισαν την πρώτη Κυριακή να αποφύγουν να συμμετέχουν και στις 10 Ιανουαρίου, θεωρώντας το αποτέλεσμα δεδομένο.

«Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει εύκολα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να αναστραφεί» τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και αμφισβήτησε το αν θα είχε εκλεγεί ο Κυριάκος βουλευτής αν δε λεγόταν Μητσοτάκης. Ως προς τη στήριξη που εξασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης από τον κ.
Γεωργιάδη ο κ. Μεϊμαράκης πιστεύει πως η στήριξη των υποψηφίων δε σημαίνει πως όσοι τους ψήφισαν την πρώτη Κυριακή θα τους ακολουθήσουν σαν πρόβατα. 

Για τη δυνατότητά του να εκφράσει το σύνολο της κεντροδεξιάς εφόσον ηγηθεί τη ΝΔ προτιμά να μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι στον μεσαίο χώρο βρίσκονται οι πολιτικά ορφανοί πολίτες η προσέλκυση των οποίων θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος και θα φέρει νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σημείωσε ότι δεν θέλει μια συρρικνωμένη παράταξη αλλά μια ΝΔ που να μπορεί να εκφράσει και πάλι "τουλάχιστον τον κόσμο που ψήφισε ναι στο δημοψήφισμα", της δημιουργικής όπως είπε Ελλάδας που είναι φιλοευρωπαϊκή και επενδύει στην πραγματική δουλειά και την αξιοκρατία.

Διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί είτε αυτός είτε ο κ. Μεϊμαράκης δεν τίθεται θέμα ενότητας ούτε πολιτικής στροφής της ΝΔ προς το μεσαίο χώρο τα οποία είναι δεδομένα.
Εξήγησε μάλιστα ότι αν θέλει κάποιος μια κεντροδεξιά του 40% θα πρέπει να ταυτιστεί με τη συνύπαρξη των παραδοσιακών δεξιών με τους κεντρώους φιλελεύθερους και τους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης