Σταθάκης: Δεν ήξερα ότι έπρεπε να βάλω τα 37 αγροτεμάχια στη δήλωση – Ούτε κουβέντα για το 1,8 εκατ.

Σταθάκης: Δεν ήξερα ότι έπρεπε να βάλω τα 37 αγροτεμάχια στη δήλωση – Ούτε κουβέντα για το 1,8 εκατ.

«Η σύζυγός μου έχει 30 τόσα αγροτεμάχια κληρονομιάς που είναι στα δικαστήρια, δεν ξέρω τις περιοχές»

Stathakis: I did not know that I had to declare 37 plots
«Mega ψέμα των ημερών» χαρακτήρισε ο Γιώργος Σταθάκης
την αποκάλυψη ότι στη δήλωση του 2012 δεν είχε συμπεριλάβει 1.800.000 ευρώ και 37 ακίνητα.

Μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε πολύ αναλυτικά στο θέμα των ακινήτων, δεν έκανε ωστόσο ούτε μία αναφορά στο ποσό του 1.800.000 που δεν δηλώθηκε.

Κλείσιμο
Για τα ακίνητα είπε ότι πρόκειται για «θεατρικό έργο» και επιτέθηκε στη ΝΔ που «οικειοποιήθηκε αυτό το ψέμα» αλλά και στους δημοσιογράφους που «δεν διασταυρώνουν στοιχεία και αναπαράγουν πληροφορίες όπως είναι».

Είπε ότι έχει 4 ακίνητα: 3 από κληρονομιά (ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί και ένα εξοχικό) και ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Συνέχισε λέγοντας ότι η σύζυγός του έχει «30 τόσα αγροτεμάχια κληρονομιάς που είναι στα δικαστήρια, δεν ξέρω τις περιοχές, πρέπει να είναι ορεινή Κορινθία και Αρκαδία. Αυτά τα αγροτεμάχια που είναι στα δικαστήρια έγιναν ακίνητα και έγιναν και σπίτια».

Ακολούθως δήλωσε ότι δεν τα δήλωσε το 2012 «γιατί δεν ήξερα αν έπρεπε επειδή είναι στα δικαστήρια» και πρόσθεσε ότι ανήκει σε ευκατάστατη οικογένεια της ναυτιλίας, για την οποία και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις.




Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι για τα 37 ακίνητα της συζύγου του πληρώνει ΕΝΦΙΑ σχεδόν 37 ευρώ σημειώνοντας ότι για το κάθε ένα το ποσό φόρου που του αναλογεί είναι της τάξης των 0,30 ευρώ.

«Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θα την διόρθωνα ούτε θα έμπαινα στον κόπο να διορθώσω το μεγάλο ψεύδος αν δεν το οικειοποιούνταν  η ΝΔ ώστε να κάνει επίθεση περί ηθικής» είπε ο υπουργός Οικονομίας και συμπλήρωσε: «Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να μας κατηγορήσει για ό,τι θέλει. Φαντάζομαι ότι τα τρία χρόνια έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα γι αυτό το... περίεργο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν βρει το παραμικρό ψεγάδι».

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Γιώργος Σταθάκης επικαλέστηκε ακόμη και δηλώσεις του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να αποδείξει ότι η οικογένειά του είναι γνωστή και με οικονομική επιφάνεια.

Ο κ. Σταθάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή έκανε ειδική αναφορά στα καυστικά tweets εις βάρος του, παραδεχόμενος ότι έχει ο ίδιος δει το πάρτι που έχει στηθεί στα social media μετά τις αποκαλύψεις.

































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης