Καμμένος: Έχουν παρεισφρήσει τζιχαντιστές, αλλά τα μέτρα καταγραφής προσφύγων έχουν πετύχει!

Καμμένος: Έχουν παρεισφρήσει τζιχαντιστές, αλλά τα μέτρα καταγραφής προσφύγων έχουν πετύχει!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής του «περί πολιορκίας» άρθρου 48 του Συντάγματος άφησε ο υπουργός που ευχήθηκε «να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο»

Καμμένος: Έχουν παρεισφρήσει τζιχαντιστές, αλλά τα μέτρα καταγραφής προσφύγων έχουν πετύχει!
«Μέσα στα θύματα του ισλαμοφασισμού είναι και οι Σύριοι πρόσφυγες. Μέσα στα προσφυγικά θύματα είναι λογικό να έχουν παρεισφρήσει και ακραία στοιχεία όπως απειλούν οι ίδιοι(σ.σ. οι τζιχαντιστές)  με βίντεο που έχουν διαρρεύσει» είπε ο κ. Πάνος Καμμένος στην Βουλή για να προσθέσει ωστόσο πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα ελληνικά νησιά για την καταγραφή των προσφύγων «έχουν πετύχει».

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Εθνικής Αμυνας στις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του άρθρου 48 του Συντάγματος περί καταστάσεως πολιορκίας επισημαίνοντας ωστόσο ότι «ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δεν θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο». «Το Σύνταγμα απαγορεύει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για την εσωτερική σταθερότητα της χώρας εκτός και αν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας» επανέλαβε ο υπουργός για να υποστηρίξει ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για να υπάρξουν και στην χώρα μας εικόνες με τανκς όπως στους δρόμους του Παρισιού και των Βρυξελλών.

Επίσης, ο κ. Καμμένος επισήμανε προς όσους ζητούν εμπλοκή των Ε.Δ στο προσφυγικό: «Θέλετε να βάλουμε το Πολεμικό Ναυτικό να βουλιάζει βάρκες και να δολοφονεί μικρά παιδιά και γυναίκες; Δεν θα το κάνουμε».

Κλείσιμο
Πάντως, ο ίδιος επέμεινε στις δηλώσεις του περι «αποβίβασης» μεταναστών λέγοντας «τα δύο καλοκαίρια είχαμε είσοδο μεταναστών στην Μυτιλήνη σχεδόν 3 φορές τον πληθυσμό της».

Επιχείρησε τέλος να δικαιολογήσει παλαιότερες δηλώσεις του περι «απελευθέρωσης» μεταναστών από την Ελλάδα στο Βερολίνο λέγοντας: «Η δήλωση έγινε σε περίοδο που η Ελλάδα οδηγείτο εκτός ΕΕ. Η λύση Σόιμπλε ήταν να θέσει εκτός την Ελλάδα και να την μετατρέψει σε αποθήκη 3 εκατ. προσφύγων. Εμείς μιλούσαμε για Ελλάδα σταθεροποιημένη ώστε να προστατεύει τις πύλες της, που είναι η πύλη της ΕΕ».

«Το μεταναστευτικό μετατρέπεται σε ασύμμετρη απειλή. Γι αυτό και στα συμβούλια ασφαλείας της Ευρώπης όταν εξέταζαν πιθανή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία εμείς τους λέγαμε ότι το πρόβλημα είναι εδώ με το μεταναστευτικό», κατέληξε ο κύριος Καμμένος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης