Παρασκευόπουλος: Συζητούμε με τους κρατούμενους, δεν επιτρέπεται το αλισβερίσι

Παρασκευόπουλος: Συζητούμε με τους κρατούμενους, δεν επιτρέπεται το αλισβερίσι

Ο Πάνος Λάμπρου δεν είναι πια μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπογράμμισε

Παρασκευόπουλος: Συζητούμε με τους κρατούμενους, δεν επιτρέπεται το αλισβερίσι
H Πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους, κάτι που οφείλει να κάνει, ωστόσο δεν μπορεί να εκβιάζεται ή να μπαίνει στη λογική της διαπραγμάτευσης, του παζαριού ή να υποκύπτει σε εκβιασμούς, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Απέρριψε τα περί συζήτησης, μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κρατουμένων, για τα νομοθετήματα, ενώ υπογράμμισε πως ο κ. Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε μιλώντας στο Mega πως δεν υπάρχει ανθρώπινο ον που η Πολιτεία να μην του αναγνωρίζει την ανθρώπινη ιδιότητα ή να μην δέχεται να επικοινωνεί μαζί του, αλλά ξεκαθάρισε πως είναι άλλο ζήτημα να γίνεται μια διαπραγμάτευση με τη μορφή παζαριού - την οποία οφείλει το κράτος ποτέ να μην κάνει - κι άλλο να μιλήσει μαζί του για ένα θέμα που τον αφορά.

Ακόμα πιο ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός μιλώντας στα Παραπολιτικά FM επιμένοντας ότι είναι θεμιτό μεν να γίνονται συνομιλίες με κρατουμένους αλλά «δεν επιτρέπεται να γίνεται αλισβερίσι. «Αν από μια συνομιλία μπορεί να προκύψει σωτηρία της ζωής ενός ανθρώπου δεν πρέπει να γίνει; Πρέπει να γίνει! Αλισβερίσι δεν επιτρέπεται, ασφαλώς δεν επιτρέπεται! Σας είπα και πάλι προηγουμένως συνομιλίες μόνο με θεσμικό τρόπο και πάντοτε υπέρ της ασφάλειας, υπέρ των δικαιωμάτων, γενικώς υπέρ της νομιμότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης