Βουλή: «Έξωση» στην Επιτροπή της Κωνσταντοπούλου για το χρέος

Βουλή: «Έξωση» στην Επιτροπή της Κωνσταντοπούλου για το χρέος

Ενοχλούνται οι νεομνημονιακοί, έγραψε σε σχόλιό της στο Twitter η τέως πρόεδρος της Βουλής

Βουλή: «Έξωση» στην Επιτροπή της Κωνσταντοπούλου για το χρέος
Με συνοπτικές και άκομψες διαδικασίες επιχειρεί το νέο προεδρείο της Βουλής να απαλλαγεί απ' ό,τι θυμίζει την παλαιά αντιμνημονιακή ρητορική της κυβέρνησης.

Στην επιχείρηση εκκαθάρισης περιλαμβάνονται και όλες οι πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει η τέως πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, που, αν και αρχικά είχε την στήριξη της κυβέρνησης, στην πορεία άρχισε να προκαλεί την έντονη ενόχληση του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Η αρχή έγινε με το «ξήλωμα» από το site της Βουλής του προκαταρκτικού πορίσματος που έκρινε το χρέος «παράνομο» και «επονείδιστο» και παρέθετε τρόπους για την αντιμετώπισή του.

Κλείσιμο
Σήμερα, μία ημέρα μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η κυρία Κωνσταντοπούλου στο Αιγάλεω για το δημόσιο χρέος, όπου παρέστη πλήθος κόσμου, οι υπηρεσίες της Βουλής προχώρησαν σε έξωση της Επιτροπής Αλήθειας από τα γραφεία που της είχαν παραχωρηθεί σε κτήριο της Βουλής επί της οδού Μητροπόλεως.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε προθυμοποιηθεί να μην πάρει η ίδια γραφείο ως πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, προκειμένου να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος για τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας.

Ωστόσο, η νέα διοίκηση του Κοινοβουλίου «αποκαθήλωσε» και χωροταξικά την ενοχλητική, όπως φαίνεται, Επιτροπή, ενώ με απόφαση που υπογράφει ο κ. Νίκος Βούτσης, παραχωρούνται δύο γραφεία στην κυρία Κωνσταντοπούλου ως πρώην πρόεδρος.

Η ίδια με σχόλιά της στο twitter σημείωσε:

«Οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται. Απόφαση Βούτση να πεταχτεί εκτός γραφείων η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Ενοχλεί τους νεομνημονιακούς».

«Εργο Βούτση: αφαίρεση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας από το site της Βουλής, απόπειρα εκδίωξης της Επιτροπής από τη Βουλή. Συγχαρητήρια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης