«Τρολλάρουν» υπέρ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και... προσλαμβάνονται!

«Τρολλάρουν» υπέρ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και... προσλαμβάνονται!

Οι συνήθεις ύποπτοι που κατέκλυσαν τα social media με προκλητικές -έως και υβριστικές- αναρτήσεις προπαγανδίζοντας υπέρ Τσίπρα-Καμμένου αποζημιώθηκαν διοριζόμενοι σε γραφεία υπουργών και βουλευτών

«Τρολλάρουν» υπέρ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και... προσλαμβάνονται!
Τους βλέπαμε και τους διαβάζαμε στο Διαδίκτυο όλους τους τελευταίους μήνες να υπερασπίζονται τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Να στηρίζουν τον κ. Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Πάνο Καμμένο να επικροτούν την «περήφανη» διαπραγμάτευση, να προπαγανδίζουν το «Οχι» στο δημοψήφισμα, αλλά και να επιτίθενται κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Σήμερα μαθαίνουμε ότι κάποια από τα περιβόητα «τρολ» των social media που έκαναν αναρτήσεις, διορίστηκαν σε γραφεία υπουργών και βουλευτών.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Εχουν μεγάλη διείσδυση στη δεξαμενή των νέων ψηφοφόρων, πολλοί από τους οποίους άφησαν τις παραλίες και τις καφετέριες και κατέβηκαν σε διαδηλώσεις και κοινωνικούς αγώνες. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι η ψήφος τους επηρέασε σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα του περιβόητου δημοψηφίσματος.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων επιλέγει για την ενημέρωσή της κυρίως το Ιντερνετ, ενώ περνά ατελείωτες ώρες στο Facebook και το Twitter. Πολύ πριν τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου αρκετοί βουλευτές είχαν επενδύσει στο Διαδίκτυο προκειμένου να προβάλλουν τις θέσεις τους και να αποδομήσουν τα επιχειρήματα των αντιπάλων. Το φαινόμενο αυτό κορυφώθηκε τους τελευταίους μήνες με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών. Ανθρωποι που χρησιμοποιούσαν το όνομά τους ή κάποιο ψευδώνυμο για να επιδοκιμάσουν ημετέρους και να αποδοκιμάσουν ή ακόμη και να «τρολάρουν» υμετέρους. Τσιτάτα, γελοιογραφίες, ακόμη και ύβρεις χρησιμοποιήθηκαν σε αυτόν τον διαδικτυακό πόλεμο.

Οπως, όμως, αποδεικνύεται σήμερα, αναρτήσεις ορισμένων «τρολ» με σημαντική παρουσία στα social media δεν ήταν τελικά και τόσο αυθόρμητες. Μέσα από τις αναρτήσεις τους φαίνεται ότι κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση εργασίας, είτε ίσως προσελήφθησαν έχοντας αυτό ακριβώς το αντικείμενο. Ασφαλώς και οι θέσεις που εξέφρασαν ορισμένοι είναι πιθανό να αντιπροσώπευαν αποκλειστικά τους ίδιους. Ωστόσο, μόνο συμπτωματικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου σε γραφεία υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., όχι μόνο ενημέρωναν τους διαδικτυακούς τους «φίλους» καθημερινά με δεκάδες αναρτήσεις, σαν να μην είχαν άλλη δουλειά να κάνουν, για τις δηλώσεις και τις ενέργειες των πολιτικών τους προϊσταμένων, αλλά επέκριναν τους πολιτικούς αντιπάλους τους και διαπληκτίζονταν μαζί τους σε δημόσια θέα.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν είναι τυχαία πρόσωπα, αλλά πολιτευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μέλη νεολαιών των κομμάτων, παλιοί συνεργάτες πολιτικών αλλά και επιχειρηματίες που επλήγησαν από την κρίση και βρήκαν άλλη επικερδή εργασία. 
Κλείσιμο
 
Κώστας Ζαχαριάδης 
Από την Κεντρική Επιτροπή στο γραφείο του Μπαλάφα



Ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης μπορεί να αναγράφει στους λογαριασμούς του στα social media ότι είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σε αντιπαράθεσή του στο Twitter αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «παιδιού του κομματικού σωλήνα». Ακόμη, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Νεολαίας του κόμματος από το 2003 και υπεύθυνος για την έκδοση του περιοδικού «Ενέδρα», ενώ με τις γνώσεις του βιολόγου-περιβαλλοντολόγου αρθρογραφεί σε σχετικές ιστοσελίδες και περιοδικά.

Πάντως δεν φαίνεται να ήταν οι γνώσεις του για τα... φυτά ο λόγος που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας τον διόρισε στο γραφείο της δεύτερης ιδιότητάς του, στις 6 Απριλίου του 2015. Πάντως όταν κάποιος διαδικτυακός του «φίλος» τον ρώτησε από πού πληρώνεται, αντιμετώπισε τη σιωπή του κ. Ζαχαριάδη. Ο ίδιος ενημερώνει τους περίπου 6.000 ακολούθους του στο Twitter και τους, κάτι λιγότερο, στο Facebook, όχι μόνο για τις εμφανίσεις του κ. Μπαλάφα, όπως την παρουσία του στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων τον περασμένο Ιούνιο, στο οποίο τον συνόδευε, ή για την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην αντι-Σύνοδο των λαών Ευρώπης - Ανατολικής Αμερικής, στην οποία ο κ. Ζαχαριάδης απαθανατίστηκε να κρατά μία σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικροτεί τις ενέργειες της κυβέρνησης, ακόμη και το κλείσιμο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική που οδήγησε στην ανεργία 2.000 ανθρώπους, γράφοντας στις 19 Αυγούστου: «Ο ΥΠΑΠΕΝ Σκουρλέτης ανακαλεί τις άδειες της Ελληνικός Χρυσός / Σκουριές. Μπράβο του! Απορώ γιατί χρειάστηκαν 7 μήνες για να γίνει το αυτονόητο». Αφήνει υπονοούμενα για τη βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ζητώντας να πάρει «αυτό που παίρνει η Κανέλλη πριν βγει στην τηλεόραση» και επιτίθεται στον βουλευτή της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη γράφοντας στις 2 Αυγούστου: «Ο Βορίδης μιλάει για κούρεμα καταθέσεων στο MEGA. Οι φασίστες πάντα αυτοί ήταν, στη λαγνεία τους για την εξουσία σπέρνουν τρόμο και ΨΕΜΑΤΑ». Χαρακτηρίζει τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη «Ελληνα ξάδελφο του Ραχόι», υποστηρίζοντας ότι η Ν.Δ. θέλει να βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια του για να τα πλειστηριάσει με τη βοήθεια των ΜΑΤ όπως ο Ισπανός πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει «άθλιο» δημοσίευμα εφημερίδας κάνοντας λόγο για κιτρινισμό και βρωμιές, ενώ στο παρελθόν αποθέωνε ακόμη και τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ανεβάζοντας κοινή τους φωτογραφία στην οποία έγραφε: «Ο Βαρουφάκης δεν είναι μέλος του κόμματος και όμως παρακολουθεί τις Κεντρικές Επιτροπές. Σημαντική συμβολική κίνηση».

Τελευταίο του «χτύπημα» η αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος όταν χαρακτήρισε «συγκλονιστικές» τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά στα παράλια της Τουρκίας και πως «πρέπει να μην είσαι άνθρωπος για να μη δακρύσεις», ο κ. Ζαχαριάδης βρήκε την αφορμή για να του γράψει: «Η ευαισθητοποίηση του πολιτικού κόσμου για το προσφυγικό 18 ημέρες πριν τις εκλογές με συγκινεί! Ανθρωπιά όχι αστεία».


















Βασίλης Συριόπουλος
Ο διορισμένος «εθελοντής» του Καμμένου με τα 53.000 tweets



Στο προφίλ του στο Twitter ο κ. Βασίλης Συριόπουλος έχει «ταγκάρει» την ιστοσελίδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Εξάλλου από τις περίπου 53.000 αναρτήσεις του δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος την επαγγελματική του σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα και ειδικότερα με τον αρχηγό του κ. Καμμένο.

Το ΦΕΚ 401 της 5ης Ιουνίου 2015 την αποδεικνύει, καθώς διορίστηκε σε θέση δημοσιογράφου-συνεργάτη της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αν και ο ίδιος εμφανίζεται ως εθελοντής -όπως και οι κύριοι Χατζηχρυσός και Ιωάννης Δραγάτης- στη WEB tv του κόμματος, με ειδικότητα στην εικονοληψία.





Ωστόσο δεν περιορίζεται στο να φωτογραφίζει ή να τραβά βίντεο τον κ. Καμμένο στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ακολουθώντας το ρητό «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει», σε tweet του Άδωνι Γεωργιάδη -κάτι πρέπει να έχουν μαζί του- σχετικά με την υποδοχή με αυγά που επιφύλαξαν στον κ. Καμμένο οι κάτοικοι στην Κω, ο κ. Συριόπουλος του απαντά: «Ξέρεις εσύ. Μιλάς εκ πείρας».

Αποκαλεί «γίδια» που «τρέχουν και αναπαράγουν μ... όλη την ώρα» όσους  έγραψαν για τον διαδικτυακό χωρισμό του κ. Τσίπρα με τον αρχηγό των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, ενώ χαρακτηρίζει «ξεφτίλες» ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ζητώντας μάλιστα το κλείσιμό τους ως ισοδύναμο μέτρο για το άνοιγμα της ΕΡΤ. «Στα τσακίδια», έγραψε για την παραίτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της Ν.Δ., χαρακτήρισε «αγωνιστή» τον κ. Τσίπρα που κάθισε στη Σύνοδο Κορυφής «μόνος εναντίον της Ευρώπης που πρεσβεύουν. Το δύσκολο, να κάτσεις εκεί», ενώ για τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη λέει: «Ακουσε κανείς τι είπε ο Ποταμάκης; Μέχρι να φέρω τα πακοτίνια είχε κατέβει». Δύο ημέρες πριν το δημοψήφισμα είχε γράψει: «Τα τρολάκια θα φάνε ένα 70% Οχι στο κεφάλι μεθαύριο και θα συνέλθουν», λησμονώντας ίσως το δικό του τρολάρισμα τις προηγούμενες ημέρες υπέρ του «Οχι».











 
Αυγερινός Χατζηχρυσός 
Ο έμπορος-υποψήφιος «φρουρός» στο υπουργείο Άμυνας

Ο κ. Αυγερινός Χατζηχρυσός, έμπορος στο επάγγελμα, στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με τον κ. Παύλο Χαϊκάλη, ενώ στις εθνικές εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο είχε κατέβει και πάλι με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, δίχως να καταφέρει να εκλεγεί. Εχει πολύ έντονη παρουσία στο Twitter, με περισσότερα  από 29.000 tweets, ενώ τον ακολουθούν 37.000 άτομα.

Η επιθετικότητα και η φρασεολογία που χαρακτηρίζει τις αναρτήσεις του τον έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή από τους ομοφρονούντες, αλλά και αντιπαθή όχι μόνο για τους διαφωνούντες αλλά και τους μετριοπαθείς. Μόλις πριν από μερικές ημέρες, στις 2 Σεπτεμβρίου, αναρωτήθηκε αν είναι «Βδέλυγμα διαπλοκής ή Κυβέρνηση Φρανκεστάιν» το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικού σκοπού από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αναρτώντας κοινή φωτογραφία των τριών πολιτικών αρχηγών. Την ίδια μέρα χαρακτήρισε «κίνηση-ματ» την κατάργηση (;) του ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση κάνοντας λόγο για «περίεργη εκλογική συνεργασία Κομισιόν - Μεϊμαράκη», ενώ λίγες ημέρες πριν είχε επιτεθεί και στον ανεβασμένο δημοσκοπικά κ. Βασίλη Λεβέντη χαρακτηρίζοντας «εμετό» παλιά δήλωσή του για το δημοψήφισμα.





Μάλιστα, σχολιάζοντας τη συγκέντρωση του «Ναι», ο κ. Χατζηχρυσός είχε γράψει: «Στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τον Ευρωλιγούρη με τον Ευρωπαϊστή». Ασπονδος διαδικτυακός του φίλος είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο έχει αποκαλέσει «φασίστα» και «παράφρονα», ενώ έχει αντιπαρατεθεί μαζί του στο Facebook κατηγορώντας τον ότι «θέλεις να κάνεις τους πολίτες που υποτίθεται ότι υπηρετείς να ζουν σε φαβέλες», κερδίζοντας likes από άλλους... αγανακτισμένους χρήστες. Εχει συστρατευτεί πολλές φορές με την επιχειρηματολογία του κ. Καμμένου. «Φονιάδες σαμαροβενιζέλοι, άφησαν χωρίς γιατρούς παιδιά με καρκίνο, όταν έδιναν εκατομμύρια για προπαγάνδα», έχει γράψει στο twitter παρουσιάζοντας τους δύο πολιτικούς πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Επιτίθεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες κάνοντας λόγο για «ξεφτίλες», «κανάλια των μπετατζήδων και της διαπλοκής», για «ψέματα νταβατζήδων», ενώ προσβάλλει και στοχοποιεί δημοσιογράφους, τους οποίους εμφανίζει ακόμη και με το μουστάκι του Χίτλερ. Ενδιαφέρον έχει και η ανάρτησή του στις 29 Οκτωβρίου του 2013: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εγκληματική οργάνωση... απλά οι Βαλίτσες, οι Διαπλεκόμενοι Εργολάβοι, οι Διορισμοί κ.τ.λ. ήταν στη φαντασία μας λόγω ψεκασμών». Μπορεί τότε να κατήγγειλε τους διορισμούς, αλλά δεν ανέφερε τίποτα για τον δικό του. Με απόφαση του κ. Καμμένου στις 16 Μαρτίου του 2015, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της επόμενης ημέρας (όπως σημειώνεται πάντως προσφέρει τις υπηρεσίες του από τις 2 Φεβρουαρίου), διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας.














 

Ιωάννης Δραγάτης 
Από μέλος της Νεολαίας, «υπασπιστής» του Καμμένου



Ο Ιωάννης Δραγάτης, στέλεχος της Νεολαίας των ΑΝ.ΕΛ., κατάφερε να βρει και αυτός επαγγελματική στέγη στο πολιτικό γραφείο του κ. Καμμένου με απόφαση στις 16 Μαρτίου του 2015, αν και πρόσφερε τις υπηρεσίες του από τις 2 Φεβρουαρίου.





Στο ίδιο μήκος κύματος με τους υπολοίπους, αναρτά οτιδήποτε θετικό αφορά τον κ. Καμμένο και καταγγέλλει τους αντιπάλους του, την αντιπολίτευση και τα «ενοχλητικά» Μέσα Ενημέρωσης. «Τα ακροδεξιά χουντοφτύσματα του Σαμαρά υβρίζουν το στράτευμα», γράφει για την κριτική που ασκήθηκε στον κ. Καμμένο έπειτα από την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία δήλωσή του «ο Στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό», αποκαλεί «δικτατορίσκους» δημοσιογράφους συγκεκριμένης ιστοσελίδας, κάνει λόγο για κανάλια «ξεφτίλες», προπαγανδίζει τη «διαμαρτυρία έξω από το MEGA για τη χυδαία τηλεοπτική προπαγάνδα», αναρωτιέται «πόσο πιο διαπλεκόμενος» για τον κ. Θεοδωράκη και γενικότερα εμφανίζεται έτοιμος πίσω από το πληκτρολόγιό του να τα βάλει με οποιονδήποτε αμφισβητήσει τη συγκυβέρνηση και κυρίως τον πολιτικό του προϊστάμενο.











Ανδρέας Παπακυριακόπουλος
Ο κύριος Olympia.gr 



Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, ο οποίος απο τις 2 Φεβρουαρίου και για ένα χρόνο έχει τοποθετηθεί με απόφαση Καμμένου στη θέση του διευθυντή στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.



Ο ίδιος δηλώνει «επιχειρηματίας-αναλυτής» στα τηλεοπτικά πάνελ κυρίως μικρότερης εμβέλειας τηλεοπτικών καναλιών όπου φιλοξενείται. Κοινό μυστικό είναι όμως ότι βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα Olympia.gr. Τι εστί Olympia.gr; Είναι η βασική πηγή ενημέρωσης του Πάνου Καμμένου, όπως φαίνεται από τον λογαριασμό του πρώην υπουργού στο Twitter. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν εκλογές ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναδημοσιεύει άρθρα μόνο από την ιστοσελίδα αυτή.

Αυτό που προφανώς θέλγει τον κ. Καμμένο στο να επιλέγει, σχεδόν αποκλειστικά, κείμενα και αναρτήσεις από την ιστοσελίδα αυτή είναι το ότι κατά κόρον επικεντρώνεται στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη εξαπολύοντας συκοφαντικές και προσωπικές επιθέσεις κατά του προέδρου της ΝΔ ακολουθώντας - κατά μια περίεργη σύμπτωση - τη ρητορική και τον «δρόμο» που ανοίγει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης