Μεϊμαράκης: Θα πάω πρώτα στον Τσίπρα για κυβέρνηση, αφού πάρω την εντολή

Μεϊμαράκης: Θα πάω πρώτα στον Τσίπρα για κυβέρνηση, αφού πάρω την εντολή

Δεν κατάλαβα γιατί είναι «παρά φύσιν» μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, αφού συμφωνούμε σε πολλά πράγματα που ο κύριος Τσίπρας έχει ήδη υπογράψει, αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Μεϊμαράκης: Θα πάω πρώτα στον Τσίπρα για κυβέρνηση, αφού πάρω την εντολή
Δεν κατάλαβα γιατί είναι «παρά φύσιν» μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τόνισε πως εφόσον κερδίσει την πρώτη θέση στις εκλογές, τότε παραλαμβάνοντας την διερευνητική εντολή θα απευθυνθεί πρώτα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να συμμετέχει στην κυβέρνηση έστω για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Είπε και χθες πολλά ψέμματα, είπε ο κύριος Μεϊμαράκης για τον κύριο Τσίπρα, και τόνισε ότι δεν έχει καταλάβει «γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε προγραμματικές αρχές και να συνεργαστούμε». Εκεί στοχεύω την κριτική μου, στο ότι δεν μας έδωσε και περιθώριο να το συζητήσουμε με τη στάση του, πρόσθεσε ο κύριος Μεϊμαράκης και επισήμανε πως ήταν «πολιτικό ατόπημα» εκ μέρους του κυρίου Τσίπρα ότι προδικάζει πως τρίτο κόμμα στις εκλογές θα είναι η Χρυσή Αυγή και άρα «θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση αν εμείς οι δύο συνεργαστούμε».

Κλείσιμο
Τα λάθη του κυρίου Τσίπρα στην οικονομία στοίχισαν 90 δισ. ευρώ επανέλαβε εμφατικά ο κύριος Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να οδηγήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα σε νέες εκλογές, καθώς στο κόμμα του υπάρχουν ακόμα δυνάμεις που διαφωνούν με την εφαρμογή του μνημονίου, ψήφισαν «παρών» και θα το ξανακάνουν, αν έχουν τη δυνατότητα. Φέρνει σταθερότητα αυτό, αναρωτήθηκε ο κύριος Μεϊμαράκης.

Σχολιάζοντας την περίοδο που κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία, ο κύριος Μεϊμαράκης δήλωσε ότι το κόμμα έχει κάνει την αυτοκριτική και τα λάθη του, αλλά προσέφερε στον τόπο και αν και χρειάζεται ανανέωση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφορίσει την κυβέρνηση Καραμανλή ή την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί «στα βασικά σημεία συμφωνώ». 

Ακόμα, στην συνέντευξή του στο Vima Fm, ο κύριος Μεϊμαράκης ζήτησε «να μη θεωρείται δεδομένη η στάση της Ν.Δ. στις ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους», ενώ επισήμανε πως «μόνο με τις μεταρρυθμίσεις θα υπάρξει περιθώριο βελτίωσης της συμφωνίας, αλλά ο Τσίπρας δεν πιστεύει σ’ αυτές».

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, ο κύριος Μεϊμαράκης σχολίασε: «Δεν τα προγραμματίζω και δεν προετοιμάζομαι για τα ντιμπέιτ με αυτόν τον κλασικό τρόπο που εννοεί ο κόσμος. Τα θέματα τα ξέρω, χθες έτυχε να τα ξέρω όλα, και τελικά δεν κάνω τέτοιους απολογισμούς, γιατί ήμουν όπως είμαι κανονικά, μπήκα με τον αυθόρμητο τρόπο που έχω και δεν μπορώ να μπω στα κουστούμια αυτά. Δεν είμαι ξύλινος, είμαι αυθεντικός και πρέπει να πάμε μπροστά».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ δεν καλύπτει τα ζητήματα που έθεσα, θα περίμενα να είναι πιο αντικειμενική και ειδικά σε προεκλογική περίοδο, πρόκειται για φθηνιάρικα κόλπα που δεν τα περίμενα

Εμένα καταγγέλλουν για διαπλοκή όσοι είναι διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι, όπως οι ίδιοι οι σύντροφοί τους καταγγέλλουν, αναρωτήθηκε τέλος ο κύριος Μεϊμαράκης, τονίζοντας πως είναι «πολύ περίεργο» που όλα αυτά βγαίνουν μια βδομάδα πριν τις εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης