Βαρουφάκης: Δεν θα συμμετέχω στη Λαϊκή Ενότητα - Τους εύχομαι καλή επιτυχία

Βαρουφάκης: Δεν θα συμμετέχω στη Λαϊκή Ενότητα - Τους εύχομαι καλή επιτυχία

Εγώ είμαι υπέρ της συνοχής και της ενότητας με την υπόλοιπη Ευρώπη - Εκείνοι όχι, είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Βαρουφάκης: Δεν θα συμμετέχω στη Λαϊκή Ενότητα - Τους εύχομαι καλή επιτυχία
Κάθε ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη απέκλεισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Ballast. 

Ο κ. Βαρουφάκης, ερωτώμενος σχετικά εξήγησε ότι οι θέσεις της ΛΑΕ σχετικά με τη δραχμή είναι αντίθετες με τις δικές του, ενώ ακόμη ένα βασικό σημείο που τους διαφοροποιεί είναι αντίληψη που έχουν για την Ευρώπη. 

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Βαρουφάκη: 

Κλείσιμο
«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εσείς παραμένετε σταθεροί στις απόψεις σας ενάντια στην λιτότητα. Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και οι πρόωρες εκλογές είναι δυνατόν να φέρουν στο προσκήνιο ένα νέο πολιτικό εγχείρημα, της πιο ριζοσπαστικής αριστεράς, στο οποίο θα μπορούσατε να συμμετάσχετε;». Και ο πρώην υπουργός απάντησε:
  
«Το ελπίζω. Ελπίζω επίσης ότι η Λαϊκή Ενότητα, του φίλου μου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα υπερβεί κατά πολύ και τη Ζωή και εμένα προσωπικά.  Επί του παρόντος δεν θεωρώ ότι από αυτές τις εκλογές θα μπορούσε να προκύψει μία πλειοψηφία, που θα ευνοήσει κάποια σημαντική πολιτική αλλαγή και αυτό με θλίβει. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Λαϊκή Ενότητα. Παρ’ όλ’ αυτά δεν συμφωνώ πάντα με τις θέσεις τους. Έχουμε πολλά κοινά, τις ανησυχίες μας, τις πρακτικές μας, τις ιδέες και τις ιδεολογίες μας, αλλά κρατώ ότι έχουν μία τάση προς τον απομονωτισμό, την τάση να κάνουν την δραχμή στόχο αντί για όργανο. Επιπλέον τους λείπει κάτι εξαιρετικά ουσιώδες κατά την γνώμη μου: Ο λόγος της παρουσίας μου εδώ, η απίστευτα βαθιά ανάγκη, αυτό το συναίσθημα, αυτή η αίσθηση, αυτή η ανάγκη για συνοχή και ενότητα με την υπόλοιπη Ευρώπη... αυτή την αίσθηση έχω. Για αυτόν τον λόγο, δεν νομίζω ότι θα συμμετάσχω».

Ερωτώμενος περαιτέρω αν φοβάται μία άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, ο κύριος Βαρουφάκης απάντησε: 

«Φυσικά. Οποτεδήποτε ξέσπασε κρίση στην Wall Street αυτό οδήγησε σε ξέσπασμα τις νομισματικές ενώσεις, όπως με τον χρυσό την δεκαετία του ’30, όπως με το ευρώ τώρα, και όταν η Αριστερά δεν καταφέρνει να βρει τη θέση της, το καταφέρνουν καλά οι Ναζιστές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης