Ζωή σε Φίλη: Με έχεις ταυτίσει με τη ΧΑ, μου έχεις πει ότι «θα με τελειώσετε»

Ζωή σε Φίλη: Με έχεις ταυτίσει με τη ΧΑ, μου έχεις πει ότι «θα με τελειώσετε»

Δεύτερος γύρος επίθεσης Ζωής σε Βρούτση, Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Κεγκέρογλου - Σκληρή κόντρα με Φίλη που τον κατηγόρησε ότι την έχει ταυτίσει με τη ΧΑ

Ζωή σε Φίλη: Με έχεις ταυτίσει με τη ΧΑ, μου έχεις πει ότι «θα με τελειώσετε»
Με «φασίστες» παρομοίασε η Ζωή Κωνταντοπούλου όλους όσοι θεωρεί πως είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στις οποία έχει περιέλθει γη χώρα σήμερα, προκαλώντας την οργή πολλών βουλευτών στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου πήρε το λόγο να μιλήσει - για τρίτη φορά- σήμερα, στοχοποίησε τους κ.κ. Βρούτση, Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Κεγκέρογλου, λέγοντας πως «δεν μπορούν αυτοί, που είναι συνδυασμένοι με τη μαύρες σελίδες που βάφτηκαν στο Κοινοβούλιο, που ψήφισαν τόσα μνημόνια, να εμφανίζονται δικαιωμένοι και να μας κουνούν τώρα το δάχτυλο».

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλοντας φανερά εκνευρισμένη «την προδοσία στα ιδεώδη του ΣΥΡΙΖΑ» κατηγόρησε τους εν λόγω βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ότι είναι εκπρόσωποι του φασισμού, του ναζισμού και του ρατσισμού. «Κύριε Μάρδα δικαιώνετε όλους αυτούς που παρουσιάζουν ως μόνη λύση την ακροδεξιά και τον φασισμό» είπε χαρακτηριστικά.

«Όσοι βγαίνουν στα κεραμίδια και λένε ότι ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑαπό τους άλλους, απάντησε αιχμηρά ο κ. Νίκος Φίλης και έκανε λόγο για χυδαιότητες που εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής.  

«Με είχατε ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή», είχε πει νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής,«μου έχετε πει ότι θα με τελειώσετε» δήλωσε απευθυνόμενη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείσιμο

«Οι σύντροφοι, αν μπορώ να τους πω έτσι, έχουν δώσει μάχες για την αντισυνταγματικότητα», είπε η πρόεδρος νωρίτερα. «Δεν ξέρω ποιος σας συμβούλεψε για αυτά που διαβάστηκαν, δεν γίνονται να έρθουν περικοπές συντάξεων με τροπολογία, ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πάρει τέτοια θέση». Απαντώντας προσωπικά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: Σας ενόχλησε η αναφορά κύριε Φίλη για τον φασισμό, που τόσο καιρό η  στοχοποίηση που δέχομαι κ. Φίλη με τη σύμπραξή σας δεν είναι αυτοματοποίηση. Με είχατε ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή - Μου έχετε πει ότι θα με τελειώσετε.

Απάντηση έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Μάρδας στις βολές της κ. Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι “ είτε δοτός, είτε αιρετός έχουμε δώσει τους ίδιους όρκους και πρόσθεσε ότι “η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα ρυθμίζεται από τον όρκο που δώσαμε”.  “Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε αιρετή και θέλετε να είστε συνεπής. Εγώ έχω 400 φοιτητές που είναι πολύ πιο αυστηροί από τους ψηφοφόρους”, πρόσθεσε. “Γράφτηκε από εμάς η τροπολογία “, της απάντησε και εξήγησε επίσης ότι “καθυστέρησε η διαδικασία γιατί περιμέναμε τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου που ήρθε σήμερα”, ενώ την προκάλεσε να βρει “τα σημεία που προβλέπονται μειώσεις συντάξεων, εκτός από τις πρόωρες”.

Ο κ Φίλης είχε νωρίτερα παρέμβει λέγοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν θα μείνει ως παράδειγμα, όχι μόνο για τη διαδικασία. “Η σημερινή διαδικασία έγινε μια φθηνή προσωπική αντιπαράθεση”, είπε όλο νόημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. “Έχει γίνει μία προσωπική φθηνή αντιπαράθεση και η  συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από προσωπικές αντεγκλήσεις Έγινε προσπάθεια αυτοθυματοποίησης μέσα εδώ”, είπε και πρόσθεσε ότι “αυτό είναι ένας κύκλος που δε βοηθά τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, αυτές οι παραινέσεις είναι βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ. “Τέτοιου χαμηλού επιπέδου προσωπικές αντιπαραθέσεις πρώτη φορά βλέπω”, δήλωσε ο κ. Φίλης, προκαλώντας την οργή της Προέδρου.

“Παρακαλώ το προεδρείο να ολοκληρώσει τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό”, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, αύριο ο υπουργός θα πάει στο Eurogroup για να επικυρώσει τη συμφωνία με πλήρη, τριετή χρηματοδότηση.  

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από όλους τους βουλευτές, με πρώτο τον Κωστή Χατζηδάκη που απάντησε πως δεν μπορεί η πρόεδρος της Βουλής να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και φασισμό και ναζισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης