Δόση - μαμούθ 24 δισ. ευρώ αναμένεται να διεκδικήσει η κυβέρνηση

Δόση - μαμούθ 24 δισ. ευρώ αναμένεται να διεκδικήσει η κυβέρνηση

Η Αθήνα είναι σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να διασφαλίσει έως 86 δισ. ευρώ στο πακέτο βοήθειας. Αυτό θα είναι το τρίτο πακέτο διάσωσης από το 2010, αναφέρει το Reuters

Δόση - μαμούθ 24 δισ. ευρώ αναμένεται να διεκδικήσει η κυβέρνηση
Η Ελλάδα ενδεχομένως να ζητήσει 24 δισ. ευρώ στην πρώτη δόση του πακέτου διάσωσης από τους πιστωτές τον Αύγουστο για να ενισχύσει τις τράπεζες και να αποπληρώσει τα δάνεια προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Αυγή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Αθήνα είναι σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να διασφαλίσει έως 86 δισ. ευρώ στο πακέτο βοήθειας. Αυτό θα είναι το τρίτο πακέτο διάσωσης από το 2010, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής, οι ελληνικές αρχές περιμένουν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες με τους πιστωτές μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Κλείσιμο
Η πρώτη δόση των 24,36 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για να διοχετευτούν 10 δισ. ευρώ σαν μια αρχικά ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 7,16 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ενός έκτακτου δανείου-γέφυρας, 3,2 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες πληρωμές, αναφέρει η Αυγή.

Έχει υπολογιστεί ότι οι ελληνικές τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν έως 25 δισ. ευρώ σε κεφάλαια ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι ανάγκες τους αυξήθηκαν από τις εκροές καταθέσεων όταν απειλήθηκε η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη εν μέσω του αδιεξόδου με τους πιστωτές, αναφέρει το Reuters.

Εάν οι συνομιλίες δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως, οι ευρωπαϊκές αρχές ενδεχομένως να πρέπει να διαθέσουν περαιτέρω προσωρινή χρηματοδότηση όπως έκαναν και με το δάνειο-γέφυρα του Ιουλίου, αν και η Αυγή αναφέρει ότι αυτή η πιθανότητα δεν έχει συζητηθεί με τους πιστωτές.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης