Η... «Δρακουλέσκου» επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα

Η... «Δρακουλέσκου» επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα

Αλλαγή φρουράς συντελείται στο κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα, αφού ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του κ. Ρίσι Γκογιάλ, αποχωρεί και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» τη θέση του φέρεται να αναλαμβάνει μια παλαιά γνώριμη της Ελλάδας και της Κύπρου, η Ρουμάνα μελαχρινή τεχνοκράτης κ. Ντέλια Βελκουλέσκου, γνωστή και με το παρατσούκλι... «Δρακουλέσκου».

Η... «Δρακουλέσκου» επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα
Η κ. Βελκουλέσκου έχει πολύ καλή γνώση τόσο της ελληνικής πραγματικότητας όσο και της εφαρμογής προγραμμάτων, καθώς ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα για το πρόγραμμα της Κύπρου. Πριν από αυτή τη θέση, όμως, βρισκόταν στην ομάδα του Ταμείου που επέβλεπε το ελληνικό πρόγραμμα. Η ίδια, δε, ασχολούνταν με την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία προτού εφαρμοστεί το πρώτο Μνημόνιο, το 2010.

Κλείσιμο


Στο πλαίσιο των εκθέσεων που συνέτασσε το Ταμείο για την Ελλάδα στην προ-μνημονιακή εποχή, ήταν εκ των συντακτών έκθεσης που είχε δημοσιοποιηθεί το καλοκαίρι του 2009 την οποία και συνυπέγραφε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κ. Μπ. Τράα.

Η «σκληρή» και «έμπειρη» τεχνοκράτης με το αυστηρό καρέ

Η αλλαγή φρουράς στο ΔΝΤ έρχεται ως αποτέλεσμα της στάσης του κ. Ρίσι Γκογιάλ στις διαπραγματεύσεις αφού εμφανιζόταν ως ένας αυστηρός τεχνοκράτης που δεν συνήθιζε να δείχνει ευελιξία.



Ωστόσο, η νέα επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα θεωρείται εξίσου έμπειρη και σκληρή τεχνοκράτης. Η ίδια παρουσιάστηκε κατά καιρούς πολύ σκληρή από τα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία σε πολλά ρεπορτάζ τους ανέφεραν ότι «βασάνιζε» τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη κατά την παραμονή της στη Μεγαλόνησο.





Μάλιστα, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στην Κύπρο της είχαν δώσει ένα ιδιαίτερο παρατσούκλι, συνδυάζοντας το επώνυμο της και με το όνομα του Δράκουλα, αφού και οι δύο μοιράζονται την ίδια πατρίδα. Την φώναζαν λοιπόν, «Δρακουλέσκου».



Η Βελκουλέσκου έχει κερδίσει τη φήμη «σκληρής» μονεταρίστριας εξαιτίας των εργασιών και των μελετών που έχει εκπονήσει. Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες. Μάλιστα θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο.



Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης