Σταθάκης: Σε δύο μήνες τουλάχιστον η άρση των capital controls

Σταθάκης: Σε δύο μήνες τουλάχιστον η άρση των capital controls

«Οι τράπεζες θα ανοίξουν, όταν επανέλθει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μέσω του ELA» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας

Σταθάκης: Πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια πολιτικού διαλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης δήλωσε: «Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις επανέλθει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA. Κάτι το οποίο θα συμβεί, μόλις τα Κοινοβούλια στην Ελλάδα, τη Γερμανία και αλλού ψηφίσουν τη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς». 

Σε ερώτηση για το χρόνο άρσης των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), ο υπουργός απάντησε ότι «αυτό θα συμβεί πιθανόν σε δύο μήνες, γιατί τα capital controls είναι πιο σύνθετο θέμα».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, αφού, όπως υποστήριξε, «η συμφωνία προβλέπει 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Κλείσιμο
Σε ερώτηση αν είναι δυνατόν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στη συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σταθάκης είπε ότι το νέο ταμείο θα λειτουργήσει περισσότερο ως ένα ταμείο εγγυήσεων παρά υλοποίησης τόσο μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεων, που προφανώς δεν υπάρχουν.

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα, ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα έχει λιγότερη λιτότητα, καθώς τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που προβλέπονται σε αυτό είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης