Η φράση του Βαρουφάκη που σόκαρε το Eurogroup: «Σας λυπάμαι, είστε σκουπίδια»

Η φράση του Βαρουφάκη που σόκαρε το Eurogroup: «Σας λυπάμαι, είστε σκουπίδια»

Σε μια στιγμή κατά την οποία έβλεπε ότι έχει απέναντί του έναν τοίχο αρνητικών διαθέσεων, δεν κρατήθηκε και ξέσπασε

Η φράση του Βαρουφάκη που σόκαρε το Eurogroup: «Σας λυπάμαι, είστε σκουπίδια»
Η τελευταία εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, ήταν πραγματικά σοκαριστική, όπως αναφέρουν πληροφορίες από καλά δικτυωμένες πηγές στις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Βαρουφάκης αντιμετώπιζε την απαρέσκεια των συναδέλφων του ήδη από καιρό, όμως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο εκείνες τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, όταν και τα πράγματα είχαν φτάσει στα όρια. Η αδυναμία να επιτευχθεί η οποιαδήποτε λύση, ακόμη και παραμικρή σύγκλιση μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και των άλλων υπουργών Οικονομικών ήταν εμφανής και έκανε τη συζήτηση εντελώς εκνευριστική - όταν δεν την μετέτρεπε περίπου σε βαρετή και αδιάφορη.

Σε μια στιγμή λοιπόν, κατά την οποία ο κ. Βαρουφάκης έβλεπε ότι έχει απέναντί του έναν τοίχο αρνητικών διαθέσεων και απόρριψης οποιασδήποτε πρότασής του, δεν κρατήθηκε και ξέσπασε.

Κλείσιμο
«Σας λυπάμαι, είστε σκουπίδια», τους πέταξε στα μούτρα, αφήνοντάς τους όλους άναυδους.

Κανείς τους όμως δεν απάντησε, ώστε να μην δοθεί κάποια συνέχεια. Όπως απεδείχθη μετά το τελευταίο αυτό περιστατικό ήταν μία αυλαία αντάξια της ταραγμένης σχέσης που είχε από την αρχή με τους συναδέλφους του, ο πιο εκκεντρικός και ταυτόχρονα αναποτελεσματικός υπουργός Οικονομικών που πέρασε ποτέ από πόστο αυτό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης