Επεισόδιο Καμμένου - ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά

Επεισόδιο Καμμένου - ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας άσκησε πιέσεις να μην μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, απειλώντας ότι θα καταψηφίσει και θα φύγει από την κυβέρνηση

Επεισόδιο Καμμένου - ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά
Στυγνό εκβιασμό, εντός της Ολομέλειας της Βουλής, του κ. Πάνου Καμμένου προς τον πρωθυπουργό περιγράφουν βουλευτές, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με χαρακτηριστική χειρονομία προς τον κ. Τσίπρα του είπε πως «εμείς τελειώσαμε». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος ανέμενε μια φράση από τον κ. Τσίπρα που θα ξεκαθάριζε ότι δεν θα μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, κάτι ωστόσο που δεν έγινε.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας έδωσε ένα σημείωμα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς βγήκε στο διάδρομο, προκειμένου να ηρεμήσει τον κ. Καμμένο.

Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε το λόγο από τον προεδρεύοντα, Αλέξη Μητρόπουλο, προκειμένου να «διευκρινίσει», όπως είπε, ότι το σημείο της πρότασης που μιλά για μείωση εξοπλισμών εννοεί πως θα προκύψουν 100 εκατ. ευρώ από μείωση αμυντικού υλικού και 200 εκατ. ευρώ από μείωση «εξοπλιστικών μηχανισμών», για να το διορθώσει σε «μείωση αμυντικού υλικού», και όχι από μείωση του προσωπικού.

Κλείσιμο

 
Υπενθυμίζεται πως το το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ασκούσε αφόρητες πιέσεις στον πρωθυπουργό, προκειμένου να μην μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, εξαναγκάζοντας το Μέγαρο Μαξίμου να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών».

Ωστόσο, η τελική πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προς τους εταίρους προβλέπει μείωση 300 εκατ. ευρώ από τους προϋπολογισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το προηγούμενο διάστημα ο κ. Καμμενος προέβη σε έντονα διαβήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, ο ίδιος και η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διαχωρίσουν τη θέση τους.

Σημειώνουν μάλιστα πως ο υπουργός είχε ζητήσει σήμερα από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ξεκάθαρη τοποθέτηση, κάτι ωστόσο που δεν έγινε, προκαλώντας την έκρηξη της οργής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης