Βούτσης για κλειστές τράπεζες: «Ο λαός θα αντέξει και μερικές ημέρες ακόμη»

Βούτσης για κλειστές τράπεζες: «Ο λαός θα αντέξει και μερικές ημέρες ακόμη»

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο protothema.gr άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τις επόμενες ημέρες οι τράπεζες 

Βούτσης για κλειστές τράπεζες: «Ο λαός θα αντέξει και μερικές ημέρες ακόμη»
Στο περιθώριο της πορείας από την πλατεία Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα για να γιορτάσει την επικράτηση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας στο protothema.gr για τις κλειστές τράπεζες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τις επόμενες ημέρες όπως είχαν διαβεβαιώσει τα μέλη της κυβέρνηση τους Έλληνες πολίτες.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης είπε: 

«Όλα θα ανοίξουν με μια καλή συμφωνία. Γι’αυτό εργαζόμαστε. Ο λαός μας έδειξε ότι αντέχει. Άντεξε μια εβδομάδα, θα αντέξει και μερικές μέρες ακόμη».

Κλείσιμο
Επίσης είπε: «Νομίζω ότι με τη δύναμη αυτού του ποσοστού ο πρωθυπουργός θα πάει και θα πετύχει μια καλή συμφωνία. Συμφωνία θα υπάρξει μόνο αν είναι καλή».

Ο κ. Βούτσης πολιορκήθηκε και από ξένους δημοσιογράφους όπου σε δηλώσεις του ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή όσο οι Τράπεζες παραμένουν κλειστές.



Λίγο αργότερα, αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο του διαστήματος, ο κύριος Βούτσης και αντηχώντας την μνημειώδη ατάκα του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα», είπε: «Θα σας μιλήσω λίγο φιλοσοφημένα [sic] έστω και εάν σάς κάνει εντύπωση: Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική ημέρα για τον ελληνικό λαό και για την Ευρώπη. Βεβαίως, καθήκον δικό μας, είναι αυτόν τον λαό να τον προσέξουμε, μάς έδωσε μεγάλη εμπιστοσύνη και να κάνουμε το καθετί ώστε να ξεπεράσουμε, πολύ γρήγορα, τις πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν σήμερα οι λαϊκές οικογένειες και ο λαός μας. Αυτό είναι το πρώτο μας καθήκον. Αλλά θέλω να πω ότι σήμερα στην Ελλάδα, με όρους ιστορικότητας, βλέποντας μετά από μερικούς μήνες ή χρόνια, έγινε ένα μικρό βήμα για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα μας και ένα πολύ μεγάλο βήμα για την Ευρώπη και τους λαούς της. Όταν το καταλάβουν αυτό, ελπίζω όλοι μαζί να είμαστε πιο ευτυχισμένοι όλοι οι λαοί της Ευρώπης». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης