Δημοσκόπηση GPO: Προηγείται το «Ναι» με 43,3% - Στο 39,3% το «Όχι»

Δημοσκόπηση GPO: Προηγείται το «Ναι» με 43,3% - Στο 39,3% το «Όχι»

Το ποσοστό όσων είναι βέβαιοι ή θεωρούν πιθανότερο να ψηφίσουν «ναι» φτάνει το 47,1%. Οι πιθανοί και οι σίγουροι ψηφοφόροι του «όχι» αντιστοιχούν σε 43,2%

Δημοσκόπηση GPO: Προηγείται το «Ναι» με 43,3% - Στο 39,3% το «Όχι»
Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ της Ευρώπης όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τράπεζας BNP Paribas ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. 

Συγκεκριμένα το ποσοστό όσων είναι βέβαιοι ή θεωρούν πιθανότερο να ψηφίσουν «ναι» φτάνει το 47,1%. Οι πιθανοί και οι σίγουροι ψηφοφόροι του «όχι» αντιστοιχούν σε 43,2%. Μόνο όσοι δηλώνουν βέβαιοι για την ψήφο στο «ναι» ανέρχονται σε ποσοστό 43,3%, ενώ μόνο όσοι δηλώνουν σίγουροι για το «όχι» φτάνουν το 39,3%.

Το στατιστικό λάθος είναι 3,1%, κάτι που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα κρίνεται στατιστικά σημαντικό, γράφει η BNP Paribas. Η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη σε δείγμα 1.000 ατόμων επιλεγμένων με όρους περιοχής, ηλικίας και φύλου.

Κλείσιμο


Πάντως το μεσημέρι της Πέμπτης η GPO εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εν αγνοία της GPO και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της εταιρίας, δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Για το γεγονός αυτό, η GPO δηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της. Επισημαίνουμε ότι ο νόμος επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνών - δημοσκοπήσεων. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο και τη συμμετοχή των εταιριών δημοσκοπήσεων, όπως ο νόμος ορίζει. Αυτό ισχύει πάντοτε, αυτό πρέπει να ισχύσει και τώρα μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού λαού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης