Μέρκελ: Καμιά συζήτηση πριν το δημοψήφισμα - Δεν θα παίξουμε την Ευρώπη στα ζάρια

Μέρκελ: Καμιά συζήτηση πριν το δημοψήφισμα - Δεν θα παίξουμε την Ευρώπη στα ζάρια

Σε άλλη γραμμή ο Ολάντ ζητάει να κλείσει αμέσως συμφωνία με την Ελλάδα

Μέρκελ: Καμιά συζήτηση πριν το δημοψήφισμα - Δεν θα παίξουμε την Ευρώπη στα ζάρια
Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, πριν από το δημοψήφισμα, διεμήνυσε η Καγκελάριος Μέρκελ σε ομιλία της προς τους Γερμανούς βουλευτές. 

Χθες το βράδυ λάβαμε αίτημα από τον Αλέξη Τσίπρα για νέο πρόγραμμα, είπε η κυρία Μέρκελ αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση πριν αποφασίσει σχετικά η γερμανική Βουλή.

Ένας καλός Ευρωπαίος είναι εκείνος που σέβεται τις συνθήκες και το δίκαιο και βοηθά στην σταθερότητα της Ευρωζώνης, είπε η καγκελάριος της Γερμανίας καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές.

Κλείσιμο
Θέλουμε μία ένωση σταθερότητας και ευημερίας, υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς σεβασμό στους κανόνες.

«Το θέμα είναι αυτό και όχι αν υπάρχει μια διαφορά μερικών εκατομμυρίων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε ότι τα θέματα όλα μπορούν να εξεταστούν μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ώστε να εξετάσουμε αν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. «Είμαστε κοινότητα δικαίου και ευθύνης, η Γερμανία δεν θα συμβιβαστεί με κανένα τρόπο», δήλωσε απευθυνόμενη στους γερμανούς βουλευτές και επεσήμανε πως το μέλλον της Ευρώπης δεν βρίσκεται σε κανένα κίνδυνο.  

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορούμε να το παίξουμε στα ζάρια» ήταν ο βαρύς υπαινιγμός της κυρίας Μέρκελ για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα μ΄έναν συμβιβασμό, αν τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα», τόνισε η Μέρκελ και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να επιδιώκουμε μία συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα».

«Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για την Ελλάδα", υποστήριξε η Μέρκελ και πρόσθεσε πως η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ήταν νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας. «Αναμφίβολα, υπάρχουν ταραγμένες ημέρες πίσω μας, κυρίως όμως για τους Έλληνες πολίτες», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στην ομιλία της και πρόσθεσε: «Πρέπει να σκεφτούμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα».

Ολάντ: Η συμφωνία με την Ελλάδα πρέπει να γίνει αμέσως

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα να υπάρξει "αμέσως" μια συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους ευρωπαίους πιστωτές της.

"Πρέπει να είμαι σαφής, η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως!", τόνισε ο Ολάντ προσθέτοντας πως δεν μπορεί πλέον να "αναβάλλεται" ένας συμβιβασμός. "Πάει καιρός που μιλάμε γι' αυτή τη συμφωνία, ας γίνει!", επέμεινε ο γάλλος πρόεδρος. "Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης", πρόσθεσε.

Δεν είναι ώρα τώρα για «βέτο» είπε ακόμα ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «ως Ευρωπαίος» δεν θέλει την διάλυση της Ευρωζώνης, δεν θέλω αδιάλλακτα σχόλια, βάναυσες ρήξεις».

«Δεν είναι σαφές το πού αναφέρεται», σημειώνει το Reuters, «όμως πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανότατα είχε στο μυαλό του Γερμανούς πολιτικούς που έχουν κάνει πολύ σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης