Ραχόι: Για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση

Ραχόι: Για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση

Το «όχι» σημαίνει Grexit, επεσήμανε ο ισπανός πρωθυπουργός, καθώς τόνισε, «η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να φύγει από το ευρώ»

Ραχόι: Για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση
Ο πρώτος ευρωπαίος πρωθυπουργός που εκφράζει ανοιχτά πως πρέπει η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας να αποχωρήσει, για να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις, είναι ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο κύριος Ραχόι υποστήριξε πως το «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα είναι καλό για την Ελλάδα και θα επιτρέψει τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων. «Αν το δημοψήφισμα γίνει και αν ο Τσίπρας χάσει το δημοψήφισμα, τότε αυτό θα είναι καλό για τους Έλληνες, γιατί θα έχουν πει "ναι, θελουμε να μείνουμε στο ευρώ, και θέλουμε να διαπραγματευτούμε με μια άλλη κυβέρνηση", είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

Αν κερδίσει το «όχι», είπε ο κύριος Ραχόι, «η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να φύγει από το ευρώ». 

Ακολούθως, ερωτώμενος τι θα γίνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είπε: «Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ; Θα υπήρχε ένα αρνητικό μήνυμα πως η συμμετοχή στο ευρώ είναι αναστρέψιμη. Ο κόσμος μπορεί να νομίζει πως αν μια χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ, θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και άλλες στο μέλλον. Νομίζω πως αυτό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που θα μπορούσε να προκύψει (από ένα Grexit)».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης