Θεοχάρης: Κυβέρνηση και Γενικό Λογιστήριο ετοιμάζουν τη μετάβαση στη δραχμή

Θεοχάρης: Κυβέρνηση και Γενικό Λογιστήριο ετοιμάζουν τη μετάβαση στη δραχμή

Χαμός μετά την καταγγελία στη Βουλή - Η Θ. Φωτίου απείλησε με «εισαγγελικές διώξεις» - Διαβάστε άρθρο του Χ. Θεοχάρη στο «Πρώτο Θέμα»

Θεοχάρης: Κυβέρνηση και Γενικό Λογιστήριο ετοιμάζουν τη μετάβαση στη δραχμή
«Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εργάζονται για την μετάβαση της χώρας στη δραχμή». Αυτό κατήγγειλε ο κ. Χάρης Θεοχάρης στην Ολομέλεια της Βουλής προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της παριστάμενης αναπληρώτριας υπουργού, Θεανώς Φωτίου.

Ο βουλευτής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αλλάξατε τον νόμο για το δημοψήφισμα με Πράξη Νομικού Περιεχόμενου μετά όμως την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Αυτό είναι το ήθος της αριστεράς. Θα αλλάξετε και τον νόμο για τις εκλογές μετά την προκήρυξή τους;» ενώ κάλεσε τους πολίτες να πουν «ναι» στην Ελλάδα και ««όχι» στον διχασμό και στις ουρές της ντροπής».

Απάντηση Σακελλαρίδη
Κλείσιμο
«Η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την "ευθύνη". Ντροπή και τίποτα άλλο», είναι το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη αναφορικά με όσα είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης. 

Χαμός στη Βουλή
«Μύλος» έγινε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής μετά την καταγγελία Θεοχάρη. Αμέσως αντέδρασε ο υπουργός Δημήτρης Στρατούλης που μίλησε για «διασπορά ψευδών ειδήσεων στην καρδιά του προεκλογικού αγώνα» ενώ η κυρία Θεανώ Φωτίου απείλησε με «εισαγγελικές διώξεις».

Η αρχή έγινε με τον κ. Θεοχάρη να καταγγέλλει ότι «Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με στελέχη του ΓΛΚ εργάζονται για την μετάβαση της χώρας στην δραχμή»

Από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης είπε «δεν έχει καμία βάση όσα είπε ο κ. Θεοχάρης. Πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσα στην καρδιά του προεκλογικού αγώνα. Ο κ. Θεοχάρης πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα ωμά ψεύδη».

Η κυρία Φωτίου σημείωσε: «Σε περιόδους προεκλογικές ψευδείς ειδήσεις επιφέρουν εισαγγελικές διώξεις»  απειλή που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κώστα Μπαργιώτα με αποτέλεσμα να υπάρξει ο εξής διάλογος:

Κ. Μπαργιώτας : Τι είναι αυτά που λετε;

Θ. Φωτίου: «Αυτό που λέω… δεν θα με διακόψετε. Ντροπή σας. Με τραμπουκισμούς δεν θα τα βγάλετε πέρα με εμένα. Έχω δεχθεί πολλούς τραμπουκισμούς στην ζωή μου!

Ν. Κακλαμάνης: Επιτέλους καθίστε κάτω και οι δύο. Υπάρχει προεδρείο. Τα «εισαγγελικά» κυρία υπουργέ πιστεύω ότι δεν εννοείτε την ουσία τους  γι αυτό ας μπουν σε εισαγωγικά για τα  πρακτικά

Θ. Φωτίου: Οσο το εννοούν και οι άλλοι

Ν. Κακλαμάνης: Οι άλλοι δεν απείλησαν με εισαγγελέα
 



Αρθρο Χάρη Θεοχάρη στο Πρώτο Θέμα: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

Το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής έχει ήδη καθορίσει το παρόν μας και το αποτέλεσμά του θα καθορίσει το μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας.

Η χώρα πτώχευσε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Όλοι γνώριζαν πως χωρίς πρόγραμμα δε μπορούσε ο κ. Draghi με τον Γιάννη Στουρνάρα  να παλέψουν ενάντια στα γεράκια του ΔΣ της ΕΚΤ. Αυτό ήταν γνωστό και δεδομένο.

Γνωστό ήταν ακόμη, πως δε θα γινόταν παράταση του υπάρχοντος προγράμματος--μια διαδικασία που θέλει ψήφιση από πέντε κοινοβούλια, χωρίς κάποια συμφωνία σε προαπαιτούμενα.

Συνεπώς, η πτώχευση που ήρθε με τις ουρές στα ΑΤΜ και τις κλειστές τράπεζες  ήταν – ή θα έπρεπε να ήταν – γνωστή στην κυβέρνηση.

Μην ξεχνάμε πως η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή για την Ελλάδα που συστάθηκε μετά την πτώχευση του 1894 έκλεισε τα γραφεία της το 1978!

Αυτή η πτώχευση λοιπόν αλλάζει το παιχνίδι και τη μοίρα της χώρας μας.

Με τις τράπεζες κλειστές το πρώτο μας μέλημα θα πρέπει να είναι να τις ανοίξουμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτής της πτώχευσης.

Τι διακυβεύεται με το δημοψήφισμα;

Οι φίλοι του ΝΑΙ πρέπει να εξηγήσουν πως μας περιμένουν δύσκολες μέρες αν το επιλέξουμε μέχρι να επαναφέρουμε την οικονομία σε θετική κατεύθυνση.

Δύσκολα μέτρα που θα πονέσουν τον Ελληνικό λαό. Μέτρα όμως που αν σχεδιαστούν καλά και συνδυαστούν με μεταρρυθμίσεις μπορεί να μην είναι άσκοπα και να μας οδηγήσουν στο τέλος της κρίσης.

Η γενιά μας θα δυσκολευτεί για να περάσουν καλύτερα τα παιδιά μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να το αποδεχτούμε.

Οι φίλοι του ΟΧΙ μας αποκρύπτουν πως πίσω του κρύβεται η  καταστροφή. Όχι μόνο η δική μας  αλλά και των παιδιών μας.

Οι ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ έχουν πλάνο να επιστρέψουν στη δραχμή ώστε να μην υπάρχει έλεγχος και περιορισμοί από την ΕΕ. Θέλουν να κερδίσουν στο δημοψήφισμα, να κάνουν προσχηματική διαπραγμάτευση για λίγο, να μας οδηγήσουν στη δραχμή (με ένα περίπου έτος δυσκολιών), και να μπορούν να κάνουν διορισμούς και ρουσφέτια μέχρι να αναγκαστούν να υποτιμήσουν το “νόμισμα μονόπολης” που θα μοιράζουν.

Να κοροϊδεύουν δηλαδή τον κόσμο και να του δίνουν αυξήσεις με το ένα χέρι και να τις παίρνουν με τον πληθωρισμό από το άλλο.

Μεγάλωσα τη δεκαετία του 70 και του 80 και η γιαγιά μου συζητούσε συνέχεια για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Γιατί καταλάβαιναν τότε όλοι την κλοπή που γινόταν. Εκεί θέλουν να επιστρέψουμε.

Και εν τω μεταξύ, να χάσουμε την δυνατότητα να ζούμε και δραστηριοποιούμαστε χωρίς περιορισμούς στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κάνουν όμως δυο σημαντικά λάθη.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης- αν δεν ματαιώσει το δημοψήφισμα που ούτως ή άλλως  δεν προλαβαίνει να διοργανώσει σωστά- σημαίνει πως αντί για ένα έτος πόνου θα περάσουμε 5 και πάλι με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Και δεύτερον, αυτή η πολιτική χρειάζεται δανεικά. Αυτά δεν υπάρχουν και δε θα υπάρχουν όσο η κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε όσους μπορούν να της δανείσουν: στο Eurogroup ή εναλλακτικά στις αγορές.

Συνεπώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δε θέλει να μείνει στην ΕΕ γιατί πιέζεται από τους κανόνες αλλά όταν θα αποχωρήσει θα καταλάβει πως οι πιεστικοί κανόνες ισχύουν και εκτός ευρωζώνης.

Η λιτότητα συνεπώς της πρότασης του ΝΑΙ είναι μικρότερη από τη λιτότητα του όχι- της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως όμως θα πρέπει να μετατραπεί σε λιτότητα που έχει σκοπό και αποτέλεσμα και όχι σε άδικες και άσκοπες θυσίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης