Κουτσούμπας: Τρελοκομείο, άλλα να λες στη Μέρκελ, άλλα στον Γιούνκερ, στη Λαγκάρντ και τον Πούτιν

Κουτσούμπας: Τρελοκομείο, άλλα να λες στη Μέρκελ, άλλα στον Γιούνκερ, στη Λαγκάρντ και τον Πούτιν

«Όμως, τα παιχνιδάκια τα ξέρουν καλύτερα εκείνοι» είπε ο γγ του ΚΚΕ - Έξαλλος με τα σχόλια της Ζωής - «Κάποιοι τα ανέχονται, κάποιοι όχι», είπε ο γγ του ΚΚΕ στην πρόεδρο της Βουλής

Κουτσούμπας: Τρελοκομείο, άλλα να λες στη Μέρκελ, άλλα στον Γιούνκερ, στη Λαγκάρντ και τον Πούτιν
«Το «όχι» της κυβέρνησης είναι απάτη, για να πει ο λαός «ναι» στη δική της αντιλαϊκή πολιτική» είπε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση επι της πρότασης της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Καθορίζοντας την στάση του ΚΚΕ, είπε: «Είναι αρνητική η τοποθέτησή μας στην ερώτηση του δημοψηφίσματος. Αυτό που θέτουμε στο λαό είναι «ναι» ή «όχι» -εμείς λέμε «όχι»- στις προτάσεις τόσο τις ελληνικές όσο και των θεσμών και «ναι» στην αποδέσμευση από την ΕΕ».

«Πώς θα βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία και θα την υλοποιήσει εφόσον δεν συμφωνεί» αναρωτήθηκε αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός στο ενδεχόμενο να υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα.

Και πρόσθεσε: «Μοιάζει τρελοκομείο. Δεν είναι όμως. Εκεί σε οδηγεί η ασυνέπεια. Άλλα να λες στη Μέρκελ και άλλα στον Γιουνκερ, στη Λαγκάρντ και τον Πούτιν. Όμως, τα παιχνιδάκια τα ξέρουν καλύτερα εκείνοι».

Επισήμανε ότι «το δημοψήφισμα είναι ευκαιρία να δυναμώσει η αμφισβήτηση απέναντι στην ΕΕ», πρόσθεσε ωστόσο πως «το ΚΚΕ, συμμετέχοντας στο δημοψήφισμα, εάν πραγματοποιηθεί, θεωρεί πως θα υπάρξει ευκαιρία να προβάλουμε πλατιά τις απόψεις μας... Το ΚΚΕ δεν φοβάται οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, ούτε τροφοδοτεί αυταπάτες προς όφελος συμφερόντων. Όλες οι άλλες προτάσεις είναι εναλλακτικές λύσεις σε βάρος του λαού... Ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα ούτε κυβερνητικός ανασχηματισμός από την παρούσα Βουλή εγγυάται φιλολαϊκή πολιτική».
Κλείσιμο

«Κοροϊδεύετε ωμά και προκλητικά το λαό… Επιλέγετε το δημοψήφισμα και για να κάμψετε τις λαϊκές αντιδράσεις, τη συνεχώς ογκούμενη αγανάκτηση του λαού» είπε και απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε πως η απάντησή του πρέπει να είναι «όχι άλλη κοροϊδία, όχι άλλη αναμονή συσπείρωση με το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Βαρουφάκη από τις Βρυξέλλες, ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι «και η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Μόλις προ ολίγου υπουργός σας είπε ότι αν αλλάξει έστω κατά τι η πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα αλλάξει θέση και θα ζητήσει να υπερψηφιστεί. Ισχύει το «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα». Τα ήξεις αφήξεις πέντε μηνών μας οδηγούν πάλι στη λαϊκή εντολή».

Σημείωσε πάντως ότι είναι θετικό να υπάρχει εμπλοκή του λαού, όμως αναρωτήθηκε «ποιος Έλληνας νιώθει έτσι; Νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν και τους βάζουν ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα».

Επεισόδιο με τη Ζωή
Ωστόσο, η πρόεδρος της Βουλής θεώρησε σωστό να παρέμβει ακόμα μια φορά, θεωρώντας ότι ο κ. Κουτσούμπας επιχειρεί να αλλάξει το ερώτημα του δημοψηφίσματος!

Το σχόλιό της προκάλεσε τη δυσφορία του κ. Κουτσούμπα. «Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να μην το ξανακάνετε αυτό. Πολλά σχόλια ακούμε. Κάποιοι τα ανέχονται, εμείς όχι. Μην το ξανακάνετε αυτό» είπε ο γγ του ΚΚΕ και της επισήμανε ότι ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η συμφωνία και η στάση της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης