Σκουρλέτης: Καμία μείωση σε επικουρικές και βασικές συντάξεις

Σκουρλέτης: Καμία μείωση σε επικουρικές και βασικές συντάξεις

«Το αδιέξοδο δεν θα είναι μόνο για τη μια πλευρά, θα είναι και για τις δυο πλευρές», είπε ο υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής

Σκουρλέτης: Καμία μείωση σε επικουρικές και βασικές συντάξεις
Συνέντευξη στο Βήμα Fm παραχώρησε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης όπου μίλησε για τη Σύνοδο Κορυφή και τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας, για το αφαλιστικό και τις συντάξεις αλλά και για το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του ΔΝΤ.

Για τη Σύνοδο Κορυφής και τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας
Αυτό που προσδιορίζει τις πιθανότητες (να υπάρξει συμφωνία) είναι η σταθερή προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας και να επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή συμφωνία, αυτό που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Έχουν γίνει αρκετά βήματα, αντιλαμβάνεστε όμως ότι, και αυτό επιβεβαιώνει όσα είχαμε πει το προηγούμενο διάστημα, οι τελικές αποφάσεις είναι καθαρά πολιτικές. Έχουμε φτάσει λοιπόν σε αυτή την ώρα, όπου η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει και αυτή να δείξει αν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Το αδιέξοδο έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι δεν θα είναι μόνο για τη μια πλευρά, θα είναι και για τις δυο πλευρές. Θεωρώ ότι αυτό θα είναι που θα οδηγήσει σε ωριμότερες σκέψεις και στην επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας. Ναι (θα πρυτανεύσει η λογική).

Κλείσιμο
Για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις
Αυτό το οποίο να θεωρείτε δεδομένο στα ζητήματα του ασφαλιστικού είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση είτε σε επικουρικές είτε βασικές συντάξεις. Αυτό είναι, θεωρώ, το βασικό από μας σταθερό σημείο και να το θεωρήσετε ως δεδομένο. Τουλάχιστον σε σχέση με τις δικές μας επιδιώξεις. Ναι (περικοπές δεν θα υπάρξουν ούτε σε κύριες ούτε σε επικουρικές).

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Υπάρχουν προθεσμίες, οι οποίες ξέρετε πολύ καλά ότι μπορούν και πηγαίνουν όλο και πιο εκεί. Για το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του ΔΝΤ, προφανώς η μη συμμετοχή του θα προέλθει μέσα από κάποια συμφωνία που θα του δίνει τη δυνατότητα αυτή, χωρίς να θεωρηθεί ότι δημιουργείται κάποιο πρόβλημα για την Ελλάδα. Θέλω να πω ότι είναι επιδίωξη μας η συμφωνία και θεωρώ ότι κάτι τέτοιο τελικά θα γίνει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης