Νέα επίθεση της κυβέρνησης στους δανειστές

Νέα επίθεση της κυβέρνησης στους δανειστές

Η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες δεν έγινε ποτέ, λέει το πρωθυπουργικό γραφείο - «Κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή» επισημαίνεται από την ελληνική κυβέρνηση - Περιμένουμε πρόσκληση ανά πάσα στιγμή για την συνέχιση των συνομιλιών, λέει η Αθήνα


Νέα επίθεση της κυβέρνησης στους δανειστές
Με προφανή διάθεση να επιρρίψει την ευθύνη για το αδιέξοδο που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στις συνομιλίες των υπουργών Γιάννη Δραγασάκη, Νίκου Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους δανειστές στις Βρυξέλλες, η ελληνική κυβέρνηση επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση δεν έγινε ποτέ.

«Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία. Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ» επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται από την ελληνική κυβέρνηση «οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι».

Κλείσιμο
Μάλιστα, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίρριψης ευθυνών στην πλευρά των Ευρωπαίων πιστωτών και του ΔΝΤ στην ανακοίνωση τηε ελληνικής πλευράς υπογραμμίζεται ότι «οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή».

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καταγγέλει τους δανειστές ότι αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν η ελληνική πλευρά τονίζει ότι «παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

«Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης» είναι η τελική φράση στην ανακοίνωση των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της κυβερνητικής ανακοίνωσης:

«Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία.

Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης