Μιχάλης Ιγνατίου: Οι ηγέτες μας αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων

Μιχάλης Ιγνατίου: Οι ηγέτες μας αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων

«Δεν έκανα την έρευνα για να κατηγορήσω ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά για εμένα και για να ικανοποιήσω τον έρωτά μου για την αναζήτηση της αλήθειας», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος 

Μιχάλης Ιγνατίου: Οι ηγέτες μας αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Ιγνατίου «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή», η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου.

Παρουσία πολλών εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και δημοσιογράφων, ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφερόμενος στο βιβλίο του είπε ότι καταπιάνεται με μια χρονική περίοδο δέκα ετών, υπογραμμίζοντας πως «οι ηγέτες μας αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων».  

Ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρθηκε στην μεθοδολογία που χρησιμοποίησε για να γράψει το βιβλίο του, εξηγώντας ότι η έρευνα στηρίχθηκε στην εμπιστοσύνη μεταξύ του ιδίου και των πηγών του. 

Κλείσιμο
Οι περισσότερες συνεντεύξεις μαγνητοφωνήθηκαν, κάποιες τις έγραψε στο χέρι και κάποιες ήταν αποτέλεσμα ηλεκτρονικής επικοινωνίας.  

Όπως είπε ο συγγραφέας και ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον είχε πρόσβαση σε υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίοι είτε έχουν αποχωρήσει είτε παραμένουν.

Ο δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι δεν έκανε την έρευνα για να κατηγορήσει ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά την έκανε για τον ίδιο και όπως είπε χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει τον έρωτα του για την αναζήτηση της αλήθειας. 



Σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ταμείου που δημοσιεύονται έγγραφα του ΔΝΤ και υποστήριξε ότι δημοσιοποιεί τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων χωρίς να παίρνει θέση. 

Παρουσιάζοντας το βιβλίο του Ιγνατίου, ο διπλωματικός συντάκτης Νίκος Μελέτης χαρακτήρισε τον συγγραφέα μαχητικό, επίμονο, διεισδυτικό και επαγγελματίας. Ο Μελέτης έκανε λόγο για ψυχρή καταγραφή. Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του βιβλίου για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Νίκος Μελέτης είπε ότι τουλάχιστον δυο φορές δόθηκαν ευκαιρίες στον πρώην πρωθυπουργό να ξεφύγει. Τόνισε ότι το βιβλίο δεν είναι κατηγορητήριο ή απαλλακτικό βούλευμα για κανένα, αλλά ένα εργαλείο για το μέλλον το οποίο παράλληλα είναι και απόλυτα διδακτικό για τους αναγνώστες. «Το διάβασμα του βιβλίου είναι αποτελεσματικό», σημείωσε ο κ. Μελέτης. 

Ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Έλλις, μιλώντας για το βιβλίο σχολίασε πως μέσα σε αυτό βλέπουμε να υπάρχουν ευθύνες πολλές και σε πολλούς. Υπογράμμισε ότι εκεί που επικεντρώθηκε ο Ιγνατίου είναι κατά πόσο ο Γιώργος Παπανδρέου χειρίστηκε την κρίση με τον τρόπο που έπρεπε. Ο Αθανάσιος Έλλις, επί χρόνια ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτός, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι το βιβλίο θα συμβάλει στην εξαγωγή συμπερασμάτων, ενώ είπε ότι είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ανάλυση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης. 

Ο Θανάσης Κουκάκης, δημοσιογράφος είπε ότι στο βιβλίο έχει συμπεριληφθεί μόλις το ένα τριακοστό των εγγράφων. Πρόσθεσε ότι το συγγραφικό πόνημα του Μιχάλη Ιγνατίου, δείχνει το πού μας έχει φτάσει ο ατομικισμός μας.  

Στην παρουσίαση του βιβλίου μεταξύ άλλων ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Κώστας Σκρέκας και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης