Βαρουφάκης: Ελπίζω ΕΕ και ΔΝΤ να μπλοφάρουν για το Grexit

Βαρουφάκης: Ελπίζω ΕΕ και ΔΝΤ να μπλοφάρουν για το Grexit

«Πλεόνασμα 1,2% ήταν ένας απολύτος εφικτός στόχος τον Μάρτιο. Το 1%, όμως, είναι  ανέφικτο έπειτα από τρεις και πλέον μήνες ασφυξίας. Δεν είναι για γέλια…», έγραψε στο Twitter


Βαρουφάκης: Ελπίζω ΕΕ και ΔΝΤ να μπλοφάρουν για το Grexit
Την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Ερωτηθείς αν είναι πιθανή μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως κανένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν θα ήθελε αυτό το αποτέλεσμα και είπε: «Δεν θεωρώ ότι κανένας λογικός Ευρωπαίος γραφειοκράτης ή πολιτικός θα επιλέξει αυτή την οδό».

Τέλος σε ερώτηση αν η ΕΕ και το ΔΝΤ μπλοφάρουν, ο  Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Ελπίζω ναι». 
Κλείσιμο

Βαρουφάκης: To 1% πλεόνασμα είναι ανέφικτο έπειτα από τόσους μήνες ασφυξίας

Την αλλαγή στη στάση της κυβέρνηση σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα, δήλωσε μέσω του Twitter o υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι  «το 1%, όμως, είναι  ανέφικτο έπειτα από τρεις και πλέον μήνες ασφυξίας». 

Αφορμή για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών στάθηκε η ανάρτηση στο Twitter  του αναλυτή Γιάννη Κουτσομύτη, ο οποίος έγραψε  πως η συζήτηση για τα πλεονάσματα είναι αστεία, καθώς στο τέλος Μαρτίου ο Βαρουφάκης πρότεινε πλεόνασμα 1,2% για το 2015, ενώ τώρα η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση για πρωτογενές πλεόνασμα 1%.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, απάντησε στον Γιάννη Κουτσομύτη γράφοντας:

«Το 1,2% ήταν ένας απολύτος εφικτός στόχος τον Μάρτιο. Το 1%, όμως, είναι  ανέφικτο έπειτα από τρεις και πλέον μήνες ασφυξίας. Δεν είναι για γέλια…»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης