Ξεκινά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Τα τρία σενάρια για το μέλλον του κόμματος

Ξεκινά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Τα τρία σενάρια για το μέλλον του κόμματος

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα ανακοινώσει και τυπικά την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος

Ξεκινά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Τα τρία σενάρια για το μέλλον του κόμματος
Στο επίκεντρο των συζητήσεων λίγες ώρες πριν το ξεκίνημα του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η λεγόμενη μετεξέλιξη του κόμματος.

Τρία είναι κυρίως τα σενάρια για το μέλλον του κόμματος, που επικρατούν αυτήν τη στιγμή: α) το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει το όνομα και το έμβλημα β) να συνεχίσει όπως είναι σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει ξανά τους παλιούς ψηφοφόρους και γ) να δοθεί χρόνος μετά την εκλογή του νέου αρχηγού ώστε να μετρηθεί η απήχηση που θα έχει στους ψηφοφόρους.

Πάντως όπως όλα δείχνουν ο διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου την επομένη της εκλογής του θα προχωρήσει σε συνεννοήσεις με άλλους πολιτικούς χώρους, όπως για παράδειγμα το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ.

Κλείσιμο
Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα ανακοινώσει και τυπικά την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος έμεινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τρία χρόνια, αφού εξελέγη την άνοιξη του 2012. Στο συνέδριο οι υποψήφιοι πρόεδροι θα μιλήσουν το βράδυ του Σαββάτου, ενώ πρώτα θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει υπογραφές αντίστοιχες με το 10% των συνέδρων, δηλαδή 250 ατόμων. Αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, την μεθεπόμενη Κυριακή στις 14 Ιουνίου, θα γίνει η εκλογή από τη βάση.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να ενδιαφέρονται και να μπορούν να συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών οι Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Εχθές υπήρξε μια μίνι κόντρα μεταξύ των δύο πρώτων. Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε μέσω Twitter στη Φώφη Γεννηματά, η οποία κάλεσε όποιον θέλει να πάει στη ΝΔ να το κάνει.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος έγραψε:

"Όποιος  θέλει να πάει στη ΝΔ να πάει δήλωσε η κ. Γεννηματά και συμφωνώ απόλυτα μαζί της ! Αλλά δεν το ολοκλήρωσε". Και συνέχισε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις τοποθετήσεις της:

"Συμπληρώνω: όποιος θέλει να πάει και στο ΣΥΡΙΖΑ να πάει! Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός!".

Ο κ. Λοβέρδος κατέληξε σημειώνοντας πως "το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ένα κόμμα  πατριωτικό ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα βαθιά ευρωπαϊκό που θα εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης