Κρίσιμη συνάντηση στην G7 για την Ελλάδα

Κρίσιμη συνάντηση στην G7 για την Ελλάδα

Σόιμπλε, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Παντοάν και Σαπέν συναντώνται στη Δρέσδη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα - Παραμένει το ερώτημα για την στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που θεωρείται πως κρατά την πιο «σκληρή» στάση όλο το διάστημα

Κρίσιμη συνάντηση στην G7 για την Ελλάδα
Καθώς οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group κορυφώνονται και δίδεται μάχη με το χρόνο για να καλυφθούν όλα τα κενά που εμποδίζουν ακόμα την συμφωνία, υπάρχει έντονη κινητικότητα από τη πλευρά των Θεσμών για εύρεση λύσης για την Ελλάδα, καθώς στο πλαίσιο της οικονομικής Συνόδου των G7 θα υπάρξει επταμερής συνάντηση οικονομικών και θεσμικών αρχηγών για το μέλλον της Ελλάδας.


 
Στη Σύνοδο της Δρέσδης θα έχουν άτυπη συνάντηση οι υπουργοί οικονομικών των τριών «μεγάλων» της Ευρωζώνης, ο Κάρλο Πάντοαν από την Ιταλία, ο Μισέλ Σαπέν από τη Γαλλία και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη Γερμανία. Μαζί τους θα είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και ο Ολλανδός Πρόεδρος του Eurogroup, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ.
 
Η συνάντηση τους θα επικεντρωθεί γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική οικονομία και την επικείμενη συμφωνία με τους Θεσμούς. Μεγάλο ερωτηματικό συνεχίζει να είναι η στάση του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που φαίνεται αμετακίνητος από τις σκληρές θέσεις του ως προς τη διαπραγμάτευση.
Κλείσιμο



 
Κρίσιμη τριμερής στο Βερολίνο 
Τη συνάντηση αυτή θα ακολουθήσει μια τριμερής συνάντηση μεταξύ αρχηγών στο Βερολίνο, όπου ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Λουξεμβούργιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ θα συναντήσουν τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να εξετάσουν την κατάσταση των διαπραγματεύσεων και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. 

Η ακριβής θεματολογία της τριμερούς συνάντησης δεν είναι γνωστή προς το παρόν, αλλά κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως είναι σίγουρο πως η Ελλάδα θα απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τους τρείς αρχηγούς. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης