Die Welt: Ο Σόιμπλε βάζει στο παιχνίδι το ελληνικό δημοψήφισμα

Die Welt: Ο Σόιμπλε βάζει στο παιχνίδι το ελληνικό δημοψήφισμα

Σε σημερινό δημοσίευμά της για την χώρα μας σχολιάζει τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ και αυτές του Έλληνα ομολόγου του, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Die Welt: Ο Σόιμπλε βάζει στο παιχνίδι το ελληνικό δημοψήφισμα
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βάζει στο παιχνίδι δημοψήφισμα για την Ελλάδα και ο Γιάνης Βαρουφάκης ρίχνει την ευθύνη στους πιστωτές».

Τα παραπάνω αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σε σημερινό δημοσίευμά της για την χώρα μας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και αυτές του Έλληνα ομολόγου του, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. 
 
«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση, που δεν θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα του χρέους της ανεργίας και της ύφεσης», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», όπως αναφέρει η «Die Welt», ενώ λίγο πριν προσέλθει στο Eurogroup πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος, μετατόπιση των βαρών της κρίσης από τους ώμους των πολλών σε εκείνους που έπρεπε να σηκώσουν το βάρος». 

Από την πλευρά του και όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «βάζει στο τραπέζι το θέμα του δημοψηφίσματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, με ή χωρίς δημοψήφισμα, τα μέτρα πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση». 

«"Αν είναι καλό το δημοψήφισμα, ας το κάνουν. Ίσως να είναι και κάτι καλό αν αυτό χρειάζεται για να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός αυτά που πρέπει να γίνουν", τόνισε ο Σόιμπλε».
Κλείσιμο

Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα «φρεσκάρει» τη μνήμη των αναγνωστών της, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε θέσει το θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης