Ντάισελμπλουμ: Δεν γνωρίζω ακόμα αν η πρόοδος της Ελλάδας είναι αρκετή...

Ντάισελμπλουμ: Δεν γνωρίζω ακόμα αν η πρόοδος της Ελλάδας είναι αρκετή...

Τι είπε για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας - «Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική βούληση για την συμφωνία, πρόσθεσε

Ντάισελμπλουμ: Δεν γνωρίζω ακόμα αν η πρόοδος της Ελλάδας είναι αρκετή...
Απέκλεισε την πιθανότητα plan B για την Ελλάδα ο Ολλανδ'ος υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος, προσερχόμενος στο κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, επισήμανε πως σήμερα δε διαφαίνεται πως θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα. 

«Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα. Το Eurogroup δε θα πει στην ΕΚΤ τι να κάνει. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική βούληση για την συμφωνία», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ

Την ίδια ώρα, σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα πρόσθεσε, πως αν είναι απαραίτητο, εναπόκειται στους Έλληνες πολιτικούς να το αποφασίσουν και να το διοργανώσουν. 

Κλείσιμο
«Πιστεύω πως αυτό είναι ένα θέμα πλήρως στη κρίση των πολιτικών της χώρας για να οργανώσουν, δεν με φοβίζουν σχετικά με την αναγκαιότητα ή βοήθεια που παρέχουν στους πολιτικούς», ανέφερε.

«Είμαστε εδώ απόψε για να συζητήσουμε την πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα. Αν αυτή η πρόοδος είναι αρκετή δεν το γνωρίζω ακόμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, ενώ αναφορικά με τις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για μια κοινή δήλωση που θα κάνει την ΕΚΤ να δώσει το πράσινο φως για αύξηση του ELA, o κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και δεν είναι το Eurogroup αυτό που θα υπαγορεύσει τους κανόνες. 

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες πως η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανόν να μην καταφέρει να πληρώσει το ΔΝΤ, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε: «Ελπίζω να έχουμε μια συμφωνία πριν φτάσουμε στο σημείο να μην μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλει τις πληρωμές της στο εσωτερικό και εξωτερικό. Πολιτικά η διορία λήγει στο τέλος του Ιουνίου και κάθε εβδομάδα που περνά σημαίνει λιγότερος χρόνος για την εφαρμογή και την εκταμίευση των χρημάτων».
 
«Ας ακούσουμε τι έχουν να μας πουν οι θεσμοί και η ελληνική πλευρά καθώς οι προηγούμενες εβδομάδες ήταν σαφώς πιο θετικές άρα θα καταγράψουμε την πρόοδο και θα δούμε τι μπορούμε να περιμένουμε», σημείωσε.

Πάντως, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για μια συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

«Η πολιτική θέληση και η ουσία των πραγμάτων πάνε πάντα μαζί και η θέληση πρέπει να είναι παρούσα έτσι ώστε να επανέλθει η Ελλάδα σε μια οικονομικά και δημοσιονομικά βιώσιμη τροχιά. Θα ενημερωθούμε για την πρόοδο και για το σημείο που βρισκόμαστε καθώς και ποιες είναι οι προοπτικές για την επόμενη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.






 

 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης