Φίλης: Εμπόριο λειψάνων η μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα

Φίλης: Εμπόριο λειψάνων η μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα

Έξαλλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταφορά των λειψάνων στην Ογκολογική κλινική του Αγίου Σάββα - Το παρών θα δώσει και ο υπουργός Υγείας

Φίλης: Εμπόριο λειψάνων η μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα
Την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη προκάλεσε η προγραμματισμένη «επίσκεψη» των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

«Πρόκειται για εμπόριο λειψάνων», τόνισε ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε ότι αυτή η πράξη δεν προάγει την κοινωνία και στέλνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς, που έτσι τους απομακρύνει από την ιατρική επιστήμη κάνοντας λόγο για μια μορφή λαϊκισμού. Σημειώνεται ότι το παρών στην «επίσκεψη» αυτή θα δώσει και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής επεσήμαναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο, ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι αυτό είναι διαφορετικό, επειδή τότε πρόκειται για συνάντηση δύο θεσμών, «για δύο θεσμούς που συνομιλούν».

«Είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική», τόνισε ο Νίκος Φίλης και υπενθύμισε τι είχε συμβεί με το νερό του Καματερού. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το να μεταφερθούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον «Άγιο Σάββα» είναι μια ενέργεια που παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα.

Από την πλευρά του Λεωνίδας Γρηγοράκος, που ήταν καλεσμένος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκπομπή, είπε ότι ο ίδιος ως γιατρός θα προτιμούσε να μην αγγίζουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. 
Κλείσιμο

Ο έτερος καλεσμένος, Κώστας Καραγκούνης, από τη Νέα Δημοκρατία, επεσήμανε ότι: «Να σεβαστούμε το θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών».

«Το σεβόμαστε, άλλο αυτό και άλλο το να πάνε τα λείψανα στον Άγιο Σάββα», απάντησε ο Νίκος Φίλης.

Και συνέχισε: «Θα υποταχτούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον Άγιο Σάββα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης