Τσακαλώτος: Υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις!

Τσακαλώτος: Υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις!

Επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε προτάσεις - «Όταν μια καινούρια κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, έχει έλλειψη τεχνογνωσίας», είπε ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας



Τσακαλώτος: Υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις!
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για το καλό σενάριο να βρεθεί μια λύση», επισήμανε στην ομιλία του στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής το απόγευμα της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας άσκησε έμμεση κριτική στους χειρισμούς του  Γιάνη Βαρουφάκη, προκατόχου του στις συνομιλίες του με τους δανειστές, ενώ παραδέχθηκε δημοσίως ότι το προηγούμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε συγκεκριμένες προτάσεις!

«Νομίζω ότι αυτοί που λένε ότι υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις συγκεκριμένες νομίζω ότι σε ό,τι λένε υπάρχει μια βάση αλήθειας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Κλείσιμο
Μιλώντας σε σπαστά ελληνικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε ιδέες και προτάσεις στις αρχικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

«Όταν μια καινούρια κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, ιδιαίτερα όταν ήτανε εκτός εντελώς του πολιτικού συστήματος, ότι έχει και μια έλλειψη και τεχνογνωσίας και διοικητική βοήθεια δεν έχει και τεχνοκρατική βοήθεια δεν έχει...», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Αλλά νομίζω ότι τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά».

Μεταξύ άλλων, πάντως, ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για πρόοδο στη διαπραγμάτευση, σε ζητήματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες «αποτρέπουν το κέρδος πάνω στις εργασιακές σχέσεις».

Ο ίδιος προέβλεψε μια συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές, η οποία όπως είπε θα περιλαμβάνει «κοινά σημεία, όπως στη διαφθορά ή στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλά και πράγματα που θα έχουν διαφορετική λογική» από αυτήν της Ευρωζώνης.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε τον πλουραλισμό που έχει χάσει ο καπιταλισμός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε έναν έντιμο συμβιβασμό απ' ό,τι πριν από 20-30 ημέρες. 

Όπως επεσήμανε, η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει πολύ σκληρά για την επίτευξη μιας λύσης, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ παλιού και καινούργιου. Συνεχίζοντας, εξέφρασε τη χαρά του για την κοινή δήλωση των θεσμών, η οποία, όπως εκτίμησε, μπορεί να ξεκλειδώσει τα πράγματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης