Τσίπρας προς καθαρίστριες: Ο αγώνας σας μου δίνει δύναμη στις διαπραγματεύσεις

Τσίπρας προς καθαρίστριες: Ο αγώνας σας μου δίνει δύναμη στις διαπραγματεύσεις

Ομαδική φωτογραφία με τον πρωθυπουργό στα σκαλιά του Μαξίμου έβγαλαν οι περίπου 50 καθαρίστριες που τον επισκέφθηκαν και τον χειροκρότησαν θερμά

Τσίπρας προς καθαρίστριες: Ο αγώνας σας μου δίνει δύναμη στις διαπραγματεύσεις
Συνάντηση με 50 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες αποτελούσαν αντιπροσωπεία των συνολικά 420, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η συνάντηση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, μία ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή, που περιλαμβάνει την επαναπρόσληψή τους.

Ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντηση μαζί τους σημείωσε ότι ο αγώνας που έδωσαν οι καθαρίστριες, του δίνει δύναμη στον αγώνα που δίνει ο ίδιος με τους εταίρους.

«Από τον δικό σας αγώνα αντλώ δύναμη», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δέχτηκε το δυνατό χειροκρότημα της αντιπροσωπείας των καθαριστριών.

Ο κ. Τσίπρας, επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έφερε το παράδειγμα των απολυμένων καθαριστριών για να καταδείξει το πόσο άδικα ήταν τα μέτρα που λήφθηκαν στην Ελλάδα.
Κλείσιμο

Οι καθαρίστριες από τη δική τους πλευρά είπαν στον πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, διότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι. Μάλιστα τόνισαν πως άμα χρειαστεί θα... του τραβήξουν το μανίκι.

Βγαίνοντας έξω απο το Μέγαρο Μαξίμου οι καθαρίστριες και ο πρωθυπουργός τράβηξαν μια «οικογενειακή» φωτογραφία στη μαύρη μοκέτα της εξωτερικής σκάλας του πρωθυπουργικού γραφείου. Λίγα λεπτά μετά οι καθαρίστριες εξέφραζαν στους δημοσιογράφους την ικανοποίησή τους λέγοντας ότι είναι μια μέρα δικαίωσης για τις ίδιες.

Μάλιστα σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που αποφάσισαν να στήσουν σκηνές έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Οι καθαρίστριες θα αποχωρήσουν με τις σκηνές τους από τον εξωτερικό χώρο του υπουργείου, οργανώνοντας μια μικρή γιορτή.

Παράλληλα με τις καθαρίστριες που επαναπροσλαμβάνονται έφτασαν και κάποιες που ήταν ορισμένου χρόνου και για λίγες εβδομάδες δεν εντάχθηκαν στον νόμο Παυλόπουλου που θα τις νομιμοποιούσε. Ζήτησαν και εκείνες συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Γι ´ αυτές τις περιπτώσεις ψηφίστηκε τροπολογία που ανανεώνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέχρι το Δεκέμβριο. 
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης