Μάρδας: Μετά τις εκλογές δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό

Μάρδας: Μετά τις εκλογές δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό

Τον καλύπτει το Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «χυδαία συκοφαντία» - Η γυναίκα μου με απείλησε με διαζύγιο, όταν έμαθε όσα γράφονται, λέει ο ίδιος

Μάρδας: Μετά τις εκλογές δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό
Μετά τις εκλογές δεν έβγαλα χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild που τον κατονομάζει ότι μετέφερε μετά τις 25 Γεννάρη ποσό 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου. 

Όσα γράφονται είναι συκοφαντική δυσφήμιση και θα στραφώ κατά παντός που ενέπλεξε το όνομά μου στην υπόθεση δήλωσε ακόμα ο κύριος Μάρδας. 

Ο υπουργός δήλωσε ακόμα ότι καταθέτει το αντίγραφο του πόθεν έσχες του, όπου αποδεικνύεται ότι όλα τα ποσά είναι νόμιμα και φορολογημένα, ακόμα και αν έγινε κίνηση χρημάτων πιο πριν από τις εκλογές. 
Κλείσιμο

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, τον περασμένο Οκτώβρη και Νοέμβρη, ο κύριος Μάρδας μετέφερε χρηματικά ποσά στο εξωτερικό καθώς επρόκειτο να φύγει η κόρη του για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό.

«Όταν το άκουσε αυτό η σύζυγός μου με απείλησε με διαζύγιο» είπε αστειευόμενος λίγο αργότερα στον ραδιοσταθμό Real. «Στο Λουξεμβούργο δεν έχω λογαριασμό. 80.000 ευρώ δεν έχω βγάλει ποτέ στη ζωή μου. Από τότε που γίναμε κυβέρνηση δεν έχω διακινήσει ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Μάρδας διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα.

«Εγώ θα ζητήσω από τον δημοσιογράφο της ‘Θεσσαλονίκης’ να μου στείλει το χαρτί που έχει στα χέρια του και αν δεν μου το στείλει από μόνος του θα το πάρω δικαστικά» σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής, επεσήμανε ότι:

«Θα στείλω ηλεκτρονικά στον κ. Σακελλαρίδη όλο το πόθεν έσχες μου, που έτσι κι αλλιώς έχει κατατεθεί στη Βουλή με ημερομηνία 27/4 και τελευταίες μετακινήσεις στις 23 ή 24/4, όπου εκεί φαίνονται τα πάντα. Επίσης έχω κάνει φωτοαντίγραφα για τον Πρωθυπουργό και τον κ. Σακελλαρίδη όλους τους λογαριασμούς μου και έχω ζητήσει από την τράπεζα μία βεβαίωση, η οποία να λέει ότι ούτε αμοιβαία αγόρασα, ούτε μετρητά μετέφερα…».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό, καθώς κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για χυδαία συκοφαντία στο πρόσωπο του Δημήτρη Μάρδα, επικαλούμενοι το «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή, στις 27 Απριλίου 2015, καθώς και τα φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, προαναγγέλλουν ότι ο κ. Μάρδας θα κινηθεί νομικά, «για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα».

Μάλιστα, σημειώνουν ότι αποδεικνύεται «αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή», ότι πρόκεται για «προβοκάτσια στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνησης».

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. «Ας το αντιληφθούν όσοι κάνουν τέτοια "δημοσιογραφική" έρευνα, αλλά και όσοι σπεύδουν να την υιοθετήσουν για μικροκομματικούς λόγους» υπογραμμίζουν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης