Γερμανικός Τύπος για Τσίπρα: Το μαχητικό του πνεύμα έφυγε

Γερμανικός Τύπος για Τσίπρα: Το μαχητικό του πνεύμα έφυγε

Σύμφωνα με τη Bild, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας φαινόταν στην εκπομπή διαφορετικός σε σχέση με παλαιότερα

Γερμανικός Τύπος για Τσίπρα: Το μαχητικό του πνεύμα έφυγε
Στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ βρίσκεται η χθεσινή συνέντευξη που ο Έλληνας πρωθυπουργός παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Η γερμανική εφημερίδα
Bild, σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας είπε χθες ότι «η πολιτική της Μέρκελ για την Ελλάδα απέτυχε» -αυτός είναι και ο τίτλος του άρθρου- και σημειώνει ότι μόλις την Κυριακή ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε την Καγκελάριο στο τηλέφωνο και την παρακάλεσε για επιπλέον οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη. 

Κλείσιμο
«Τώρα "βρυχάται" σε τηλεοπτική συνέντευξη και καταφέρεται ακόμα και εναντίον της Καγκελάριου», σημειώνει η Bild και προσθέτει πως ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυρία Μέρκελ είναι πολιτικά αδύναμη. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Bild, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας φαινόταν στην εκπομπή διαφορετικός σε σχέση με παλαιότερα. 

«Το μαχητικό του πνεύμα έφυγε. Η εμφάνισή του δεν είναι πια εκλεπτυσμένη. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα έδειχνε κουρασμένος, μπερδεμένος και θυμωμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Die Zeit στο άρθρο της παρουσιάζει εκτενώς τη συνέντευξη που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι κ. Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών και εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της Αθήνας.

Η Handelsblatt έχει τίτλο: «Ο Τσίπρας σκέφτεται ένα δημοψήφισμα», προσθέτοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές.

«Ο Τσίπρας απειλεί με δημοψήφισμα για το πρόγραμμα λιτότητας», επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine στο άρθρο της για την χθεσινή συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού, στο οποίο αναφέρεται και στην αλλαγή στη διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, όπως και στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να έρθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές της στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Παράλληλα, η Suddeutsche Zeitung φιλοξενεί σήμερα δύο άρθρα για την Ελλάδα.

Στο πρώτο, με τίτλο: «Ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι το δημοψήφισμα», αναφέρεται στη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού προτάσσοντας τρία σημεία: ότι ο κ. Τσίπρας αναμένει ότι θα βρεθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τις 9 Μαΐου, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος στην περίπτωση που η Αθήνα δεν μπορεί να δεχθεί τις απαιτήσεις των πιστωτών της και ότι αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών.

Τέλος, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στον ιστότοπό του αναφέρεται στη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τα σχόλια του Έλληνα πρωθυπουργού για την κ. Μέρκελ με την οποία δήλωσε ότι έχει καλές σχέσεις, αν και δεν έχει αλλάξει γνώμη για την πολιτική που εκείνη ακολουθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης