«Θύελλα» για το άρθρο Πανούση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Θύελλα» για το άρθρο Πανούση στον ΣΥΡΙΖΑ

Για ατόπημα κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης -Είναι υπουργός όχι σχολιαστής, λέει η Ραχήλ Μακρή
- Λέει το αυτονόητο, σχολίασαν Παρασκευόπουλος και Τζάκρη

«Θύελλα» για το άρθρο Πανούση στον ΣΥΡΙΖΑ
Αντιδράσεις στον κυβερνών κόμμα  προκαλεί το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Τα Νέα», με το οποίο  καταγγέλλει όσους πιστεύουν ότι «Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης
Κλείσιμο
χαρακτήρισε ατόπημα το άρθρο, σημειώνοντας ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής.  

«Ο κ. Πανούσης απ’ ό,τι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να αρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

«Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης», συνέχισε ο βουλευτής.

Τέλος σημείωσε: «Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου». 

Στο ίδιο μήκος και η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Ραχήλ Μακρή,«Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κατ΄αρχήν και δεν είναι σχολιαστής», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.  

«Θεωρώ, λοιπόν ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη και είναι, βέβαια, προσωπική μου άποψη αυτή, πολιτική» σημείωσε.

«Ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις στη Δημοκρατία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μια θέση θεσμική και μάλιστα πολύ σημαντική, επομένως δεν μπορεί να είναι σχολιαστής ο κ. Πανούσης», πρόσθεσε. 

Κριτική στον υπουργό άσκησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μέσω του facebook, ζητώντας του να μην ασκεί προσωπική πολιτική: «Αν κάποιος υπουργός δεν ανήκει σε καμία από τις δύο Κ.Ο που στηρίζουν την Κυβέρνηση δεν σημαίνει πως μπορεί να εφαρμόζει προσωπική πολιτική...».

Αντίθετα  την άποψη ότι οι παρατηρήσεις που κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης  για τις καταλήψεις και τις σχέσεις με την Αριστερά «είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα» εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «ο κ.Πανούσης αναφέρεται σε δικά του ζητήματα και όχι σε αυτά που αφορούν τις δικές μου αρμοδιότητες» συμπληρώνοντας πως «ό,τι γράφει κανείς είναι πολιτική του άποψη».

«Και καλά κάνει που λέει στο τέλος, ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς αλλά Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς που είναι η χρυσή τομή» συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι θα ξεκινήσει εκεί αλλά «δεν μπορώ να σας πω αν θα συνεχιστεί εκεί, στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα αλλαγής χώρου». 

Στην ίδια κατεύθυνση και η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δήλωσε ότι ο κ.Πανούσης, λέει το αυτονόητο. 

Ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε ότι στη γενική κατεύθυνση συμφωνεί πολύ.

«Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές», επισήμανε ο υπουργός.

Είπε πως δεν έχει την αρμοδιότητα της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «η κοινότητα έχει τις δικές της ευθύνες, ο πρύτανης έχει τις δικές του ευθύνες, η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες, πρέπει να συνεργάζονται οι διάφοροι φορείς που οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ουδέτερη στάση κράτησε ο ο Νίκος Βούτσης ο οποίος σημείωσε: «Η σχέση και η συνεργασία μου τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όσο και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, υπήρξαν και παραμένουν καθόλα άριστες», αποφεύγοντας να σχολιάσει τα γραφόμενα του κ. Πανούση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης