Πετράκος: Δεν αποκλείουμε αναστολή της συνθήκης Σένγκεν

Πετράκος: Δεν αποκλείουμε αναστολή της συνθήκης Σένγκεν

«Γνωρίζουμε ότι και το «Δουβλίνο 2» και η Συνθήκη Σένγκεν χρειάζονται συζήτηση. Δεν βρήκαμε τον παπά στην άκρη να του φορτώνουμε τα πάντα!» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Πετράκος: Δεν αποκλείουμε αναστολή της συνθήκης Σένγκεν
Ανοιχτό άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος το ενδεχόμενο αναστολής της συνθήκης Σένγκεν από την κυβέρνηση ως μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος με τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.

Ο κ. Πετράκος υπενθύμισε και την πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πανούση ότι «φίλοι εταίροι, ελάτε να συνεννοηθούμε. Διότι αν δεν συνεννοηθούμε, θα εξετάσουμε και κάποιες μονομερείς ενέργειες».

«Γνωρίζουμε ότι και το «Δουβλίνο 2» και η Συνθήκη Σένγκεν χρειάζονται συζήτηση. Δεν βρήκαμε τον παπά στην άκρη να του φορτώνουμε τα πάντα!» συμπλήρωσε ο κ. Πετράκος.

Παρόλα αυτά τόνισε ότι όλα αυτά τα ζητήματα θέλουν μελέτη «να δεις ποιο είναι το μείον».

Αναφερόμενος στα σχέδια για την κατάρτηση των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών σημείωσε ότι «για να φύγουμε από τα συγκεκριμένα κέντρα και να πάμε σε κέντρα φιλοξενίας, χρειάζεται προετοιμασία που δεν έχει γίνει».
Κλείσιμο

Σχολιάζοντας δε το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με το «ελευθέρας» για τους μετανάστες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η έκδοση οποιασδήποτε διαταγής με το επιχείρημα ότι "έτσι κατάλαβα από μια συνέντευξη", νομίζω ότι υπερβαίνει την κοινή λογική και όχι τις αρμοδιότητες ενός κρατικού λειτουργού». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης