«Αυγή» για παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου: Μικροπρεπής ο Σαμαράς ως το τέλος

«Αυγή» για παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου: Μικροπρεπής ο Σαμαράς ως το τέλος

Σκληρή στάση από την «Αυγή» που αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς «απουσίασε από το Μαξίμου δείχνοντας πως παραμένει μικροπρεπής και τώρα που η πολιτική του σταδιοδρομία βαίνει προς το τέλος της»

«Αυγή» για παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου: Μικροπρεπής ο Σαμαράς ως το τέλος
Η απόφαση του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μην παραβρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την εθιμοτυπική διαδικασία παράδοσης στον διάδοχό του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις.

Ο Νίκος παππάς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την κίνηση τονίζοντας ότι «δυστυχώς, ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτή η παράδοση έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, που παρέδιδαν την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα «Αυγή» που αναφέρεται τόσο στο περιστατικό, όσο και σε όσα επακολούθησαν με την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ν.Δ. έκανε χθες... χιλιάδες διαρροές για να "δικαιολογήσει" την απροθυμία του Αντώνη Σαμαρά να τηρήσει μια εθιμική διαδικασία δεκαετιών, δηλαδή την τελετή παράδοσης-παραλαβής της πρωθυπουργίας από τον απερχόμενο πρωθυπουργό στον επόμενο. Έτσι χθες απουσίασε από το Μέγαρο Μαξίμου δείχνοντας πως παραμένει μικροπρεπής και τώρα που η πολιτική του σταδιοδρομία βαίνει προς το τέλος της» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Επισημαίνει μάλιστα και το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει πρώτη φορά με εξαίρεση το 1990: «Κάθε πρωθυπουργός υποδεχόταν τον διάδοχό του περιμένοντας τον στις σκάλες και ξεναγώντας τον στα άδυτα του κτηρίου της Ηρώδου Αττικού. Το ίδιο έκανε ο Κ. Σημίτης στον Κ. Καραμανλή το 2004, ο Κ. Καραμανλής στον Γ. Παπανδρέου το 2009, ο Γ. Παπανδρέου στον Λουκά Παπαδήμο το 2011 και ο υπηρεσιακός Παν. Πικραμμένος στον Αντ. Σαμαρά το 2012».
Κλείσιμο

Κλείνοντας το σχόλιό της η «Αυγή» αφήνει υποννοούμενα για τον Αντώνη Σαμαρά: «Αν ισχύει το ρητό πως η ποιότητα του κάθε ανθρώπου φαίνεται από τη συμπεριφορά του στις ήττες του, τότε η απάντηση περί της ποιότητας του τέως, πλέον, πρωθυπουργού έχει ήδη δοθεί».    

Το σχολίασε αρνητικά και ο Ευάγγελος Αντώναρος

Για το περιστατικό πήρε θέση και ο σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος ως στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή γνωρίζει τη διαδικασία και το εθιμοτυπικό.

Σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει χαρακτηριστικά: «Προβληματική συμπεριφορά που εκθέτει μια ολόκληρη παράταξη. Η μεγαλοσύνη στην ήττα είναι η σπουδαία διαφορά που κάνει κάποιον μεγάλο ηγέτη.Στη ΝΔ έχουμε μάθει να σεβόμαστε τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας γυρίσει πίσω. Περιμένω από τους απερχόμενους υπουργούς να τηρήσουν τις αρχές της ΝΔ και να παραδώσουν κανονικά στους νέους υπουργούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης