Λεπέν: Χαίρομαι για το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που δώσατε στην ΕΕ

Λεπέν: Χαίρομαι για το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που δώσατε στην ΕΕ

Η σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε πως στην Ελλάδα ξεκίνησε η αντιπαράθεση για την πολιτική της λιτότητας η οποία αναμένεται να μεταφερθεί και στην Ε.Ε 


Λεπέν: Χαίρομαι για το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που δώσατε στην ΕΕ
«Χαίρομαι για το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που ο ελληνικός λαός έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση»,  δήλωσε η σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρί Λεπέν, στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα.

Η Λεπέν υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε πως στην Ελλάδα ξεκίνησε η αντιπαράθεση για την πολιτική της λιτότητας η οποία αναμένεται να μεταφερθεί και στην Ε.Ε ενώ  μίλησε και για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, τάχθηκε για μία ακόμα φορά υπέρ της αναστολής της συνθήκης Σένγκεν επισημαίνοντας πως, όσο οι ευρωπαίοι πολίτες βρίσκονται στην Ε.Ε, δεν απολαμβάνουν την ελευθερία τους.

Κλείσιμο
Για την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου είπε: «Αυτοί που σκέφτονται ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση,  ψεύδονται και φέρουν την ευθύνη για το χαμένο χρόνο. Είναι γεγονός πως, η νίκη ΣΥΡΙΖΑ είναι η έναρξη της δίκης της ευρω-λιτότητας».

«Το να είσαι ελεύθερος, δεν έχει να κάνει ούτε με την Αριστερά ούτε με την Δεξιά. Ο καθένας μπορεί να διαχειριστεί όπως θέλει την ελευθερία του. Όμως, μέσα στην Ε.Ε, δεν είμαστε ελεύθεροι. Εάν οι Έλληνες θέλουν να επιλέξουν την πολιτική της Ακροαριστεράς, με το ολοκληρωτικό άνοιγμα στους μετανάστες , αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Εγώ, αυτό που θέλω είναι να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε μένα. Για το λόγο αυτό ζητώ την αναστολή της συνθήκης Σένγκεν», επισήμανε η Λεπέν και πρόσθεσε: 

«Εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος, είναι ότι σκέφτεται να διαχωρίσει το ευρώ από την λιτότητα. Ή αλλιώς την λιτότητα που έχει επιβληθεί για να σωθεί το ευρώ. Η μάχη για το πολιτική της λιτότητας ξεκίνησε στην Ελλάδα , αυτό έδειξε το αποτελέσματα της κάλπης», τόνισε  η Λεπέν.

«Το αποτέλεσμα της ελληνικής κάλπης είναι αυτό της ελευθερίας. Με την Ε.Ε δεν είμαστε όμως ελεύθεροι. Ούτε η πολιτική της μετανάστευσης, ούτε η νομισματική μας πολιτική», διευκρίνισε η αρχηγός της γαλλικής Ακροδεξιάς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης