Κυρ. Μητσοτάκης: Αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Δήμα, εγώ θα ψηφίσω «παρών»

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Δήμα, εγώ θα ψηφίσω «παρών»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χ. Μαρκογιαννάκης: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Δήμα, εγώ θα ψηφίσω «παρών»
Στην αποκάλυψη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας, αν αυτό πράξουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποίησε ότι την ίδια απόφαση έχουν πάρει και άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και δεν προτίθεται να δεχτούν τον ελιγμό της Χρυσής Αυγής να νομιμοποιηθεί μέσω της εκλογής Προέδρου.

«Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή πει «ναι». Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου. Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 
Κλείσιμο

Πιστεύει μάλιστα ότι σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή ψηφίζει «ναι» για την εκλογή Δήμα, θα υπάρξει άμεση αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών», ώστε να μην υπάρξει σύμπραξη με το ακροδεξιό μόρφωμα.

Τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωσε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στο ίδιο κανάλι τονίζνοντας ότι «δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης