«Δεν είμαι βέβαιος τι θα πράξουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην τρίτη ψηφοφορία»

«Δεν είμαι βέβαιος τι θα πράξουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην τρίτη ψηφοφορία»

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ λέει ότι ο πρόεδρος αναφερόταν γενικώς στους ανεξάρτητους βουλευτές - Η μετάφραση των Financial Times ωστόσο ξεκάθαρα μιλάει για τους βουλευτές του κόμματός του

«Δεν είμαι βέβαιος τι θα πράξουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην τρίτη ψηφοφορία»
Λιγότερο βέβαιος για τη στάση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Δεν είμαι βέβαιος για το αν όλοι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, θα παραμείνουν πιστοί στη γραμμή του κόμματος (να μην ψηφίσουν δηλαδή Πρόεδρο της Δημοκρατίας), δηλώνει χαρακτηριστικά στου Financial Times. «Είναι δύσκολο, δεδομένης της κατάστασης» συνεχίζει και προσθέτει ότι  «πρέπει όμως όλοι μας να παραμείνουμε πιστοί στην αντι-μνημονιακή αποστολή που μας ανέθεσαν οι Έλληνες κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση».

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης και της επίμαχης δήλωσης ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ διέψευσε την αναφορά Καμμένου:
«Διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι η αναφορά του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου δεν αφορούσε βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά βουλευτές ανεξάρτητους και κυρίως εκείνους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έφυγαν από το Κίνημα. Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι τα 12 «όχι» είναι δεδομένα και στις τρεις ψηφοφορίες. Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου κοντή γιορτή. Οι συγκυβερνώντες να ετοιμάζονται να στήσουν τις κάλπες για εθνικές εκλογές. Δεν θα τις αποφύγουν». 

Ωστόσο όπως βλέπετε και στη φωτογραφία εδώ οι Financail Times έχουν μεταφράσει τη δήλωσή του ως αναφορά στους δικούς του βουλευτές. Και συγκεκριμένα γράφουν:
Κλείσιμο
«Ο ίδιος ο κ. Καμμένος δηλώνει βέβαιος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο με περίπου 6%-7% των ψήφων. Δεν δείχνει όμως, εξίσου βέβαιος ότι θα παραμείνουν πιστοί όλοι οι βουλευτές του κόμματός του στην τελική ψηφοφορία για τον πρόεδρο. «Είναι δύσκολο δεδομένης της κατάστασης. Πρέπει όλοι όμως, να σεβαστούμε στην αντιμνημονιακή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός στις προηγούμενες εκλογές» καταλήγει.



Εμφανίζεται ωστόσο βέβαιος ότι στην περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές το κόμμα του θα μπει στην Βουλή με με ποσοστό 6-7% και έως 20 έδρες.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών «γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα οικονομική πολιτική - η οποία θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους, το συντομότερο δυνατόν», εξηγεί ο Πάνος Καμμένος.

«Προσβλέπουμε σε μια κυβέρνηση συνασπισμού η οποία θα αποκλείσει τα μνημονιακά κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία απέτυχαν να οδηγήσουν στην ανάκαμψη την ελληνική οικονομία», συμπληρώνει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Στο σημείο αυτό οι Financial Times, αναφέρονται στο χρέος της χώρας  μας και σχολιάζουν ότι ο Πάνος Καμμένος – όπως και ο Αλέξης Τσίπρας- υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί μια διαγραφή του ελληνικού χρέους. «Είναι αδύνατον να αποπληρωθεί το τεράστιο χρέος μας. Δεν είναι βιώσιμο, παρά τις αντίθετες απόψεις των Ευρωπαίων εταίρων» λέει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν δρα σαν πραγματικό κράτος, αντίθετα το μόνο που κάνει είναι να εκτελεί τις εντολές της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν μπορείς στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, να κυβερνάς με τα e-mail που έρχονται από το Βερολίνο», σημειώνει ο Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά τους οι Financial Times, αναφερόμενοι στην πολιτική πορεία του πολιτικού σχολιάζουν ότι στο παρελθόν ήταν αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας σε κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο εγκατέλειψε το κόμμα το 2012. Τώρα πια δεν φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης